GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ağustos 2017 Perşembe 11:00

CHP İzmir’de kongre heyecanı: Menderes’te ne olacak?

Partide olağan kurultay takvimi işlerken Menderes İlçe Başkanı Pala, “Henüz adaylık için çok erken. Ne ilçe başkanlığı için ne de belediye başkanlığı için verilmiş bir adaylık ya da aday olmama kararım yok” dedi. İlçedeki dengeler göz önüne alındığında süreçte oluşacak yapılar merak ediliyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlemeye devam ediyor. İlçelerde delege heyecanı şimdiden başladı.

Üye listelerine gelen itirazların karara bağlanmasının ardından mahalle delege seçimlerinin Genel Merkez'den gelen erteleme kararıyla 10 Eylül’den itibaren başlayacağı kesinlik kazandı.

İzmir’de kıran kırana geçmesi beklenen yarış için gözler ilçe örgütlerine çevrildi. Kentte son yerel seçimlerde AK Parti’ye kaybedilen ilçeler arasında yer alan Menderes’te örgütün göstereceği refleks şimdiden merak konusu oldu.

PALA NE DERSE O!
Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın örgütünde çok güçlü olduğu belirtildi. Pala’nın aday olmayı istemesi halinde seçimi çok rahat kazanacağı vurgulandı. Kaybedilmiş ilçeler arasında yer alan Menderes’te örgüt dikkatli davranmak istiyor. 2014 yerel seçiminde partisinin belediye başkan adayı olarak bulunan ve yarışı kaybetmesine rağmen etkisini kaybetmeyen Pala’nın devam etmek isteyeceği fakat aklının bir yerinde belediye başkanlığının olduğu ifade edildi. Pala’nın ‘tamam’ demesi halinde kendi yeri için genç bir partiliyi işaret edebileceği öğrenildi.

DENGELER NASIL?
Geçen kongrede Abdullah Sürücü aday olmamış ve Ahmet Pala ile Görece eski Belediye Başkanı Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Öztürk yarışmıştı. Sürücü’nün bu süreçte nasıl bir pozisyon alacağı henüz netlik kazanmadı. Fakat Öztürk’ün yine Pala karşısında oluşabilecek bir muhalif yapıya destek vermek isteyeceği belirtildi. Pala’nın aday olmama durumunda ise Öztürk’ün kolları iyice sıvayacağı vurgulandı.

Menderes eski Belediye Başkanı Ergun Özgün de ilçedeki önemli denge unsurları arasında gösteriliyor. Geçmiş dönemde Pala’yla karşı karşıya gelen Özgün’ün sürece aktif olması halinde yine muhalif yapıya destek vermek isteyeceği konuşuluyor. Partide uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan Muammer Karabacak’ın ise bazı mahallelerde nabız yokladığı iddia edildi. İlçede ne yapacakları merak edilen ve etkileri hissedilen önemli isimler arasında, Ali Yeşilyayla, Recep Seyhan, Perihan Kocayurt, Meclis Üyesi Ferhun Baloğlu yer aldı. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapan Özdere eski Belediye Başkanı Haldun Ertok, Gümüldür eski Belediye Başkanı Bülent Rüzgar’ın da Pala’ya sıcak bakmadıkları, oluşabilecek muhalif bir adaya destek verebilecekleri konuşuluyor.

2014’TEN AĞIZLAR YANDI, 2019’A DAHA DİKKATLİ…
Mahallelerde uzlaşma ihtimalinin tamamen kaybolmadığına vurgu yapılırken yerel seçimlerdeki başarısızlığın 2019’da tekrarlanmaması için örgütün çok dikkatli davrandığı kaydedildi. Geçmiş dönemden kalan hesapların gerekirse bu süreçte görülmeyeceği ve tek listeli ilçe kongresi gerçekleştirmek için gayret gösterileceği öğrenildi.

ADAYLIK İÇİN VERİLMİŞ KARARIM…
Tüm gelişmelerin ardından kilit konumda bulunan İlçe Başkanı Ahmet Pala, Egedesonsöz’e kendi durumuyla ilgili konuştu. Pala, “Aday olunmaz, örgüt aday gösterir. Gelir teklif ederler biz de mahalle delege seçimlerinin ardından oluşan tabloya bakarız ve ona göre hareket ederiz. Henüz adaylık için çok erken. Ne ilçe başkanlığı için ne de belediye başkanlığı için verilmiş bir adaylık ya da aday olmama kararım yok” dedi.