GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Ağustos 2023 Çarşamba 13:50

CHP İzmir'de kongre hareketliliği... Başkan yarıştan çekildi!

CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, kongreye 10 gün kala ilçe başkanlığı adaylığından çekildiğini bildirdi. Bu kararını kamuoyuna duyuran Yılmaz, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olarak bundan sonra görev alacak arkadaşlara destek olmaya devam edeceğim” ifadesini kullandı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, önümüzdeki hafta yapılacak kongrede ilçe başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. 21 Aralık 2019’da seçilerek İlçe başkanlığına getirilen Yılmaz, 20 Ağustos’ta yapılacak kongre öncesi beklendiği gibi adaylıktan çekildiğini duyurdu. Yılmaz’ın, delege seçimlerinde umduğunu bulamadığı, bu nedenle yarışa girmekten vazgeçtiği konuşuluyor.

ESEN ÇEŞMECİ TEK KALDI
Görevini, ilçe kongresinde göreve talip olan arkadaşlarına devredeceğini belirten Ayla Yılmaz, “Yeni dönem için aday değilim” dedi ve açıklamasında şu görüşlere yer verdi:



“Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin  ilkelerinden ödün vermeden 3,5 yıldır yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile  görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Bu görevler süreli görevlerdir. Ben de birlikte sorumluğunu üstlendiğimiz görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Benimle yol yürüyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Siyasette ben değil, biz olma yolunu seçerek çalışmalarımızı yapmaya çalıştık. Bu süre içinde yaşadığımız deprem, pandemi gibi olumsuz koşullarda bile görevimizi ihmal etmedik. İlçe başkanlığım döneminde yönetim kurulu üyelerime kadın ve gençlik kollarına, Belediye Başkanımız  Fatih Gürbüz ‘e, belediye çalışanlarına, meclis üyelerine, muhtarlarımıza ve Foçalılara destekleri için teşekkür ederim. Yeni dönemde görev alacak arkadaşlarımızın  Cumhuriyet Halk Partisi’ni daha da yüceltecek çalışmalar yapacaklarından hiç kuşkum olmayacaktır. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olarak bundan sonra da onlara destek olmaya devam edeceğim. Özünde insan olan siyasette küslük, kırgınlık ve ben olmaz. Hep biz varız ve biz olmaya devam edeceğiz. Saygılarımla.”

CHP Foça ilçe örgütünde başkan adayı Esen Çeşmeci, bu durumda tek aday olarak seçime girecek. Foça’da sandık, 20 Ağustos’ta kurulacak.