GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ekim 2019 Cuma 16:11

CHP İzmir’de kongre fitili ateşlendi: İlk resmi adaylık açıklaması geldi!

Çeşme İlçe Başkanı Kavasoğullar kongrede aday olacağını ilan ederken, “Akan suyun yolu belli dedik ve açıklamamızı yaptık. Nasıl olsa değişmeyecek. Açıklamamızı arkadaşlarımızla yaptık. Belediye başkanımızla konuştuk, aynı yolun yolcusuyuz. O benim yol arkadaşım. Ekrem Bey ile beraber çalışıyoruz. Ben onun ilçe başkanıyım, o benim belediye başkanım. Aynı yönetim kurulundan geliyoruz. Ekrem Bey istifa edince ben ilçe başkanı oldum. Birlikte devam ediyoruz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takviminin belli olmasının ardından flaş bir gelişme yaşandı. Mahalle delege seçimleriyle start alacak, ilçe kongreleriyle devam edecek ve il başkanlığı yarışıyla yerelde noktalanacak süreç için ilk resmi adaylık açıklaması gerçekleşti.

Çeşme Belediyesi Ekrem Oran’ın ilçe başkanı olduğu dönemde istifa etmesinin sonrasında göreve gelen İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar adaylığını ilan etti.

Kavasoğullar, “Akan suyun yolu belli dedik ve açıklamamızı yaptık. Nasıl olsa değişmeyecek. Açıklamamızı arkadaşlarımızla yaptık” dedi.

Belediye Başkanı Oran ile konuştuğunu aktaran Kavasoğullar, “Belediye başkanımızla konuştuk, aynı yolun yolcusuyuz. O benim yol arkadaşım. Ekrem Bey ile beraber çalışıyoruz. Ben onun ilçe başkanıyım, o benim belediye başkanım. Aynı yönetim kurulundan geliyoruz. Ekrem Bey istifa edince ben ilçe başkanı oldum. Birlikte devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.