GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ocak 2018 Perşembe 18:02

CHP İzmir’de kongre fırtınası... Kılıçdaroğlu'nun danışmanı destek turunda mı?

İl kongresinde sayılı günler kala Karşıyaka’da gerçekleşen delege toplantısında Yücel’e eğilim çıktığı öğrenildi. 2-3 delege dışında tüm listenin Yücel’e destek vereceği öne sürüldü. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Özdemir’in İzmir’e gelerek Yücel lehine delege turuna çıktığı öğrenildi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak Pazar Günü gerçekleşecek kongreye kilitlendi.

Seçime sayılı günler kala birbirinden önemli gelişmeler yaşanıyor.

Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Deniz Yücel, İl Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü, PM eski Üyesi  Hüseyin Saygılı ve partililer Hasan Nebi ile Canan Tapkan adaylıklarını ilan etti.

İl kongresinde yarışacağını açıklayan İl eski Başkanı Kemal Karataş ise adaylığını geri çekti. İlçe başkanlarının kendi arasında kurduğu komisyonu ve sonrasında çıkan kararla birlikte Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın Gümrükçü’ye verdiği desteği gerekçe gösteren Karataş gösterdiği refleksle destek vereceği ismi de açıkladı.

6 adaylı geçmesi beklenen kongrede Yücel ile Gümrükçü öne çıkarken Karataş bu iki isimden Gümrükçü’ye destek vereceğini söyledi.

ÖZDEMİR YÜCEL OPERASYONU MU DÜZENLİYOR?
Gelişmeler ardından kulislere flaş iddialar yansıdı.

Genel Merkez’den kongrenin tek adaylı geçmesi yönünde talimat geldiği iddia edildi. İl Başkanı Güven, ‘benim böyle bir talimattan haberim yok’ derken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Veli Özdemir’in İzmir’e gelerek delegelerle irtibata geçtiği ifade edildi. Özdemir’in Deniz Yücel lehine bir çalışma yürüttüğü öne sürüldü. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ise Özdemir hamlesiyle ilgili bilgi sahibi olup olmadığı bilinmiyor.  Egedesonsöz’e konuşan Özdemir, “Ben genel merkez hassasiyetini bilirim. Bunun dışında hiçbir isimle ilgili çalışma içinde olmam” dedi.

KARŞIYAKA'DA 2-3 KİŞİ HARİCİNDE YÜCEL...
Öte yandan ilçeler il kongresi öncesinde delegelerle toplantılar düzenliyor. Mahalle delege seçimleri ve ilçe kongreleri sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibinin tersine sonuç çıkan Karşıyaka’da önemli bir gelişme yaşandığı öğrenildi. İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın delegelerle yaptığı toplantıdan Deniz Yücel’e destek noktasında bir tavır ortaya çıktığı ifade edildi. İlçede 2-3 kişi haricinde tüm delegelerin Yücel lehine imza verdiği belirtildi.