GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Aralık 2017 Pazartesi 13:46

CHP İzmir'de Kocaoğlu milletvekilleriyle buluştu... Gündem il kongresi: Desteklediğim isim yok!

İl kongresi sürecinde milletvekilleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "İsim konuşmuyoruz. Desteklediğim isim yok. Eğer olsa bu süreci yürütmemin bir anlamı yok. Tek aday diye bir şey yok. O biraz yanlış değerlendiriliyor. Kriterleri konuşuyoruz. Temaslarım devam edecek"dedi

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak'ta gerçekleşecek il kongresine kilitlendi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun süreçteki etkili hamleleri tartışma konusu oldu. 

Başkan Kocaoğlu, 'birleştirici tek aday' üzerinde uzlaşı çabaları kapsamında ?ilk olarak ilçe başkanlarıyla bir araya gelmişti. 

- CHP İZMİR’DE KOCAOĞLU İLE VEKİLLERİN ZİRVESİNDE NELER KONUŞULDU?

Kocaoğlu ve kentin milletvekilleri ikinci program olarak  tarihi Asansör Restoran'da buluştu. 

İl kongresi sürecinde örgütün düşüncesine önem veren, öneri ve talepleri değerlendiren Kocaoğlu'nun organize ettiği toplantıya milletvekilleri Zeynep Altıok Akatlı, Atilla Sertel, Özcan Purçu, Murat Bakan, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Zekeriya Temizel ve Ali Yiğit katıldı. 

KİMLER/NİYE KATILMADI?
Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Bulgaristan'da olması sebebiyle toplantıda yer almadı. Ayrıca Tacettin Bayır, Musa Çam aynı saatlerde Dikili İlçe Örgütü'yle bir araya geldi. Selin Sayek Böke de toplantıya katılmadı. 

Öte yandan programda yer alması beklenen İl Başkanı Asuman Ali Güven'in annesinin rahatsızlığından dolayı Tire'ye gittiği öğrenildi. 

KOCAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA!

Başkan Kocaoğlu zirve sonrasında açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu şunları söyledi: 

"Biliyorsunuz il başkanlığı ve 2019 sürecinde bir çalışma yapıyoruz. Bunun özü, katılımcı bir anlayışla, süreci belirlemek ve herkesin bilgisi dahilinde görüş alarak ilerliyoruz. Genel başkanımızın bilgisi dahilinde yürüyoruz. Sürecin nasıl gitmesi konusunda fikir alışverişi yapıyoruz. İsim konuşmuyoruz. İlkeleri, prensipleri konuşuyoruz. Bir sonuca vardığımızda hep birlikte bir açıklama yapacağız. 

HAKKI DA HADDİ DE YOK!
Kriterler belirleniyor. İzmir'i kucaklaması, çalışkan olması gibi birçok kriter var. Onları tartışıyoruz. Tek aday diye bir şey yok. O biraz yanlış değerlendiriliyor. Amaç mutabakat sağlamaktır. Yüzde 10'u bulan partililerimiz il başkanlığına aday olabilir. Ona kimsenin aday olma deme hakkı da haddi de yok. Katılımcı süreçten neyi anlıyorsak odur. Düşüncelerle zenginleşiyoruz. Bu düşünceyle sonuca ulaşmak istiyoruz

DESTEKLEDİĞİM İSİM OLSA...
Desteklediğim isim yok. Eğer olsa ne işim var bu katılımcı anlayışlarla. Benim kafamda bir isim varsa bu süreci yürütmemin bir anlamı yok. Kafamda bir şey var da ve ben onun için yapıyorsam bu benim kişiliğime de duruşuma da uyan bir şey değil. Öyle bir şey olsa farklı davranırım ve böyle bir arayışa da girmem. 

TEMASLAR DEVAM EDECEK!
Vekillerin tepkiden dolayı katılmadığı yönünde bir bilgi gelmedi. İl Başkanımız Asuman Ali Güven'in annesi rahatsızlandı. Genel Sekreterimiz Bulgaristan'da. Musa Çam, Tacettin Bayır ve Selin Hanım'ın mazeretleri var. Genel Başkanı zaten çağırmadık. 

İl Başkanımızla gerçekleşen toplantı ardından temaslar devam edecek. Belediye başkanlarıyla gerçekleşecek toplantı mutat (alışılmış) bir yemek. Her ay yaptığımız programlardan birisi"