GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Eylül 2023 Pazartesi 15:17

CHP İzmir’de ‘kır saçlılar konseyi’ toplandı… Sındır adaylık için kararını verdi!

CHP İl Başkanlığı’na aday gösterilmesi beklenen geçmiş dönem Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın, eski vekiller Tacettin Bayır, Bedri Serter, Musa Çam ve Atilla Sertel’in ısrarına rağmen bu göreve talip olmayacağı netleşti. Tacettin Bayır, “Bir grup bu işe çok sert giriyor. Oysa bizim yapmak istediğimiz, tarihe not düşmekti” derken, kongrede kesinlikle taraf olmayacaklarını açıkladı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nin 16 Eylül’de yapacağı İl kongresi öncesi, geçmiş dönem İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın İl başkanlığına aday olmayacağı kesinleşti. Bir süre önce, bazı milletvekillerinin de ısrarıyla bu görevi kabul eden ancak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu konuda bilgilendirmek isteyen Sındır’ın, CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yaşanan yoğunlukta Genel Başkan ile görüşemeyince moralinin bozulduğu ifade edilmişti. Moralsiz Sındır, dün dört eski milletvekiliyle bir araya geldi, ancak tüm ısrarlara rağmen, aday olmamama kararından geri adım atmadı.

TOPLANTI 2 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ
Tacettin Bayır’ın işyerinde gerçekleşen toplantıya, Bayır’ın ev sahipliğinde Bedri Serter, Musa Çam, Atilla Sertel ve Kamil Okyay Sındır katıldı. Sındır, ikna edilemedi ve Şenol Arslanoğlu’na karşı Sındır formülü suya düşmüş oldu. CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, bu gelişmeyle ilgili şunları söyledi:

“2 saat 15 dakika süren bir toplantı yaptık fakat Kamil hocamız aday olmaktan vazgeçti. Bir grup, bu işin içine çok sert giriyor. Bizim yapmak istediğimiz aslında tarihe not düşmekti. Partimizde işlerin iyiye gidebilmesi için daha deneyimli, birikimli arkadaşlara görev verilmesine zemin oluşturmaktı. Olmadı. Şimdi herkesi serbest bırakıyoruz. Milletvekillerimiz Deniz Yücel, Ednan Arslan, PM üyemiz Devrim Barış Çelik, Kamil Okyay Sındır’ın aday olmama kararına ne der bilemiyoruz ama biz burada Tacettin Bayır, Bedri Serter, Musa Çam, Atilla Sertel ile birlikte Kamil Okyay Sındır hocayı ikna etmeye çalıştık. Arkadaşlar, istedikleri adaya destek versinler. Bu seçimde biz kesinlikle müdahil olmayacağız, taraf olmayacağız.”