GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Kasım 2016 Çarşamba 13:21

CHP İzmir’de ‘kardeş ilçe’ harekatı: Başkanlar alana iniyor!

Erken seçim ihtimaliyle ülke genelinde çalışmalar başlatan CHP, İzmir’de kaybedilen ilçeleri kazanmak için düğmeye bastı. CHP’li ilçe belediye başkanları kaybedilen komşu ilçelere giderek çalışmalara katılacak.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi olası erken seçim ihtimaline karşı harekete geçerken İzmir İl Örgütü’nde de flaş bir gelişme yaşandı.

Göreve geldiği andan itibaren İzmir’de 2014 Yerel Seçimleri’nde kaybedilen 8 ilçeyi geri kazanmak için gereken çalışmaların yapılacağını vurgulayan İl Başkanı Asuman Ali Güven düğmeye bastı.

İzmir’de CHP’li belediye başkanlarının kaybedilen ilçelerde ‘Kardeş İlçe Programı’ dahilinde çalışmalar yapacağı öğrenildi.

Kaybedilen ilçelere komşu olarak CHP’li belediye başkanlarının alana ineceği ve vatandaşlara parti politikalarını anlatacağı ifade edildi.

CHP’li seçmenin bir belediye başkanı görmesini sağlayacak çalışma çerçevesinde meclis üyeleri ve yöneticiler de kaybedilen ilçelerdeki etkinliğe katılacak.

KİM, NEREDE GÖREV YAPACAK?
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın Kemalpaşa’da görev yapacağı kesinleşti.

Diğer ilçelerdeki isimler de kesin olmamakla birlikte büyük ölçüde belirlendi.

Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk’ün Kiraz’da, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in Kınık’ta, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in Aliağa’da, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Menderes’te, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli’nin Torbalı’da, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in Ödemiş ve Selçuk’ta görev yapması bekleniyor.

METROPOLDEN DESTEK GİDEBİLİR
Küçük Menderes Havzası’nda herhangi bir sıkıntı yaşanırsa metropolden destek alınacağı öğrenildi.

Böylece geçtiğimiz günlerde bölgeye tarım desteği veren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da ilçelere giderek çalışmalar yapabileceği iddia edildi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilçe başkanları ve il yöneticilerini toplantıya çağırdı.

Toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’nde yayınladığı 4 maddelik bildiri sonrasında yaşananların masaya yatırılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi (PM) üyeleri hakkında, 6 Kasım'daki PM toplantısının ardından yayımlanan bildiride kullanılan ifadeler nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı'na hakaretten’ suç duyurusunda bulundu.

Bir araya gelen örgütün toplantısından 10 Kasım Perşembe Günü Cumhuriyet Meydanı'nda konuyla ilgili bir basın açıklaması yapma kararı çıktı.