GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Kasım 2018 Cumartesi 10:56

CHP İzmir’de ilk memur istifası: İtfaiye daire başkanı babanın kızı Foça’ya talip!

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire eski Başkanı Fuat Barandır’ın, Foça Yerel Hizmetler Şube Başkanlığı bünyesindeki memurluk görevinden istifa eden kızı Sevtap Barandır, belediye başkan aday adaylığına müracaat etti. Foça Belediyesi için kolları sıvayan Barandır, “Foça’nın taşını, toprağını, kedisini biliyorum. Bugüne kadar CHP’ye hiç oy vermemiş seçmenden oy alabileceğim düşünüyorum” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire eski Başkanı Fuat Barandır’ın kızı Sevtap Barandır, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için Foça Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Foça Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Barandır memurların istifa ederek aday adaylıklarını ilan etmeleri için 1 Aralık’a kadar verilen süreyi beklemedi.

Görevini bırakan Barandır, aday adaylığına başvuruda bulundu. Kararıyla ilgili konuşan Barandır önemli açıklamalar yaptı.

FOÇA’NIN TAŞINI, TOPRAĞINI, KEDİSİNİ BİLİYORUM
Barandır, “Çok uzun yıllardan beri Foça’da yaşıyorum. Foça’nın taşını, toprağını, kedisini biliyorum. Yerel hizmetlerde görev yapmaya başladığımdan itibaren 16 mahallenin hepsine hakim oldum. Çocuğumu burada yetiştirmeye karar vermiştim. Daha konumlandırılmış bir Foça yaratmak mümkün.  15 yıldır burada hiçbir şey yapılmamış değil. Fakat herkesin başka başka projeleri olabiliyor. Buraya yapılan çalışmaların üzerine yenilerini ilave etmek istiyorum” dedi.

BUGÜNE KADAR CHP’YE HİÇ OY VERMEMİŞ SEÇMENDEN OY ALABİLECEĞİM DÜŞÜNÜYORUM
İlçe halkında karşılığı olduğunu ifade eden Barandır, eşit hizmet ilkesi çerçevesinde herkese kucak açmayı hedeflediğin açıkladı. Barandır, “Mahallelerden gelen taleplere cevap vermek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bütünşehir yasasıyla görev ve sorumlulukları çevre ilçelerde arttı. İlçe belediyelerinin bütçeleri azaldı. Yerel hizmetler ve büyükşehir ile birlikte uyumlu halkın da katılımını sağlayarak ilerlemek istiyoruz. Ben bütün daire başkanlıklarının yönetmeliklerini çıkarıp çalışmalar yapmıştım. Gediz- Bakırçay Stratejik Kalkınma çalışmalarında bulunmuştum. Kadına, çocuğa, engelliye, sokak hayvanlarına yönelik projelerim var. Bunlara kucak açan bir Foça istiyoruz. Foça’ya kadın eli değsin istiyoruz. Bir sosyal medya platformu kuruyoruz. Olmasını istediğimiz Foça’yı orada anlatacağız. Üretici kadınlarla zaten çalışıyoruz. Tarımla, kültürel mirasla ilgili projelerimiz var. Antik kent olan Foça’yı da çok iyi tanıyorum. Bugüne kadar CHP’ye hiç oy vermemiş seçmenden de oy alabileceğim düşünüyorum.  Yerel hizmetler noktasında 4 buçuk yıl insanlara yardımcı olduk. Siyasi parti ayrımı yapmaksınız herkese eşit hizmet sunmak istiyoruz. Foça olarak bir bütün olmak istiyoruz. Kadın aday noktasında şanslı olduğumu düşünüyorum.  Katılımcı ve ortak akılla hareket edeceğiz. Görev aldığımız takdirde ilçede halk komitesi kurulacak. Belediyenin bütçesine de stratejik planına da bütün STK’lar ortak olacak” ifadelerini kullandı.