GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ekim 2018 Pazartesi 13:12

CHP İzmir’de ilginç gelişme: Abisi Bornova'dan, kendisi Bayraklı'dan...

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Tatlı, Bayraklı Belediye Başkanlığı için aday adaylığı kararı alırken ağabeyi Ali Sözer ise 1989-1994 yılları arasında yürüttüğü eski görevi Bornova Belediye Başkanlığına talip oldu.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde, 2019’da gerçekleşecek yerel seçimler için aday adaylığı noktasında hareketlilik yaşanıyor.

Örgütte görev alanlardan çok sayıda kişi 12 Ekim itibariyle istifalarını il başkanlığına iletirken son başvuru tarihi ise takvimde belirtildiği gibi 19 Ekim…

Süreç devam ederken metropolün en büyük ilçeleri arasında gösterilen Bornova ve Bayraklı’da ilginç bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Hatice Tatlı, Bayraklı Belediyesi Başkan Adaylığı için harekete geçti. Tatlı’nın yıllardır CHP’de siyaset yapan fakat eski Genel Başkan Deniz Baykal’la ters düştüğü için bir dönem AK Parti’ye geçen, Kemal Kılıçdaroğlu seçildiği zaman da partisine geri dönen kardeşi Ali Sözer ise Bornova Belediye Başkan Adaylığı adaylık kararını ilan etti. 1989-1994 yılları arasında SHP ile Bornova Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sözer ve kardeşi Tatlı Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

KAH SÜRÜNDÜM KAH İŞKENCE GÖRDÜM
Tatlı, “Ben siyasette çok uzun yılardan bu yana varım. Gençlik hareketlerinin devamı olarak siyasi yaşamımı sürdürüyorum. Bürokrat iken bile siyasetle uğraştım. Kah süründüm kah işkence gördüm, bunlar beni yıldıramadı. Sağlık Bakanlığında değişik kademelerde görev yaptım. Dünya sağlık örgütünde Türkiye’yi temsil ettim. Sağlık Bakanlığının projelerinde danışman olarak çalıştım. Sağlık öğretmeni ve tıbbi teknoloğum. 1992’de CHP’yi yeniden açanlardan biriyim. Eskişehir’de il başkan yardımcılığı, Bornova Kadın Kolları Başkanlığı, 1998-2000 arasında PM üyeliği, parti öğretmenliği, yaptım. 2009’da da Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili oldum. 2014’te hem Bayraklı hem İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği yaptım” dedi.

BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLU ÇALIŞARAK PROJE YAPMAK İSTERİM
Tatlı ayrıca, “Bayraklı’nın kuruluşundan bu yana belediye başkanıyla beraber çalışmalar yürüttüm. Birçok projede beraber çalıştık. Bayraklı’nın geçilen bir yer değil görülen bir yer olması için çaba sarf etmek istiyorum. Çünkü Bayraklı yeni kent merkezi oldu. Manzarasıyla İzmir’in en güzel yeri… Gökdelenleriyle ünlendi ama orada bir Smyrna var. İzmir’in kurulduğu Smryna halka açık değil. Kentsel yenileme gibi çok büyük sorunumuz var. Bayraklı’nın yüzde 60’ı gecekondu. Öyle ki Bayraklı’nın yamaçlarının Bodrum evleri gibi olmasını hayal ediyorum. 75’inci Yıl Mahallesi’nden deniz kenarına teleferikle ulaşım sağlansın istiyorum. Halkın kolay ulaştığı, demir kapıların olmadığı, korumaların olmadığı, hep halkla iç içe olmak istiyorum. En önemlisi halk komiteleri kurarak halkın o mahalledeki ihtiyaçlarına cevap vermek isterim. Ben yaptım oldu değil ortak akılla yönetmek isterim. Aday gösterilirsem İzmir’in incisi Bayraklı’nın herkesin gelip, görüp yaşamak istediği yer olması için birçok proje gerçekleştirim. Tüm bunları Büyükşehir ile uyumlu çalışarak yapmak isterim” diye konuştu.

YÜZDE 55 OY ALAMAZSAM BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BIRAKIRIM!
Bornova Belediye Başkanlığı için yola çıkan Sözer ise, “En son ön seçimle gelen belediye başkanı benim. Benden sonrası atama olduğu için biz de tekrar belediye başkanı olmak istedim. Sorunları bilerek aday olmak istedim. Bornova’nın yüzde 65’i varoş. Bu varoşları iki yıldır örgütlüyorum. Kentsel dönüşüm konusunda Türkiye’de Murat Karayalçın’dan sonra kentsel yenileme yönünde uzmanım. Birikimlerimizi Bornova’nın yüzde 65 varoşlarına aktarmak istiyoruz. Yüzde 55 oy almazsam belediye başkanlığını bırakırım” ifadelerini kullandı.