GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Haziran 2023 Salı 14:55

CHP İzmir'de ‘ilçe kongresi’ zirvesi… Tek liste talimatı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu partisinin ilçe başkanları ile özel bir toplantıda bir araya geldi. Olağan kongre süreci ile ilgili konuşmalar gerçekleştirildiği toplantıda ayrıca iki ilçe başkanı yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin ilçe başkanları ile bir araya geldi.

Seçim sonuçları ve olağan kurultay sürecinin masaya yatırıldığı toplantıda ise gündemde ‘liste’ ve ‘adaylık’ konuları yer aldı.

2 İSİM ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADI
Gerçekleştirilen toplantıda ise ilçe başkanlarına ‘kimler yeni dönemde aday olmayacak’ diye sorulduğu  iddia edildi. İl Başkanı tarafından yöneltilen soruya ise Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan söz alarak kendilerinin yeni dönemde aday olmayacaklarını belirttiği öğrenildi.  Diğer katılan isimlerin ise yeni dönem için aday olmak istediği iddia edildi.

MÜMKÜNSE TEK LİSTE ÇIKILMALI
Toplantıda ayrıca ilçe başkanlarına seslenen Aslanoğlu’nun  kongre sürecinde iç çatışmalardan uzak durulması gerektiği vurgulandı. Gerçekleştirilen görüşmelerde ilçe örgütlerinin sakin tutulması ve yerel yönetimler seçimlerinin unutulmaması gerektiği vurgulanırken, ayrıca ilçe başkanlarına ‘mümkün olabildiğince tek liste çıkın’ dediği öğrenildi.

İlçe başkanlarının ilçelerine yönelik sorunları anlattığı ve yapılmasını talep ettiği çalışmaları il başkanına aktardığı iddia edildi.