GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ağustos 2023 Cuma 11:21

CHP İzmir’de ilçe kongre süreci Torbalı'da başlıyor… Gözler Övünç Demir'in kararında!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de mahalle delege sürecini tamamlayan ilçeler arasında olan Torbalı'da yarın (5 Ağustos) sandıkların kurulması beklenirken, mevcut başkan Övünç Demir’in belediye başkanlığı adaylığı sebebiyle kongrede aday olmayacağı ve yerine Hakkı Polat ya da Halil Kabasakal’dan birini destekleyeceği yönünde bilgiler kulisler yansıdı.

Oktay GÜÇTEKİN /  EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

‘Değişim’ sloganları ile gerçekleştirilen kurultay sürecinde kritik bir role sahip olan delege seçimlerinin ardından İzmir’de ilçe kongre süreci yarın Torbalı’dan başlayacak.

CHP Torbalı ilçe örgütü, yeni başkanını belirleyecek iken seçimlere 24 saatten az bir süre kala ise kulislerde hareketlilik yaşanıyor.

DEMİR ADAY OLACAK MI?
Mevcut ilçe başkanı Övünç Demir, Torbalı’da girdiği mahalle delege seçimlerinde ‘kazanan’ taraf olmuştu. Liste savaşlarının yaşandığı mahallelerde Demir’in desteklediği listeler ipi göğüslerken gözler  Demir’in ilçe başkanlığı koltuğuna aday olup olmayacağına çevrildi.

Kulislerde yer alan bilgilere göre Demir’in; ilk etapta ilçe başkanlığına sıcak bakarken, delege seçimleri sonrası aldığı üstünlük nedeniyle belediye başkanlığı için yola çıkabileceği yönünde...

CHP Genel Merkezi’nden gönderilen ‘ilçe başkanlığı için aday olanlar belediye başkanlığı sürecinde aday olamaz’ genelgesi nedeniyle hedefini belediye başkanlığına yönelik çevirdiği iddia edilen Demir’in ilçe başkanlığına aday olmayıp başka bir ismi desteklemesi bekleniyor.

EN GÜÇLÜ ADAY KABASAKAL
Demir’in desteklemesi beklenen en güçlü aday ise eski meclis üyesi Halil Kabasakal. İlçe başkanlığını istediği de bilinen Kabasakal’ın yarın kongre de Demir’in de desteği ile aday olabileceği kulislerde yansıdı.

BİR DİĞER ADAY ADAYI POLAT
Torbalı’da siyaset yapan ve emekli öğretmen olan Hakkı Polat’ın aday olacağını da iddialar arasında. Demir’in aday olmaması halinde Kabasakal ve Polat ikilisinden birini destekleyeceği de ifade ediliyor.

Mahalle delege seçimlerinde istediğini alamayan parti içi muhalefetin henüz adaylık kantarına çıkma ile ilgili karar kılmadığı öğrenildi. Kongre de listelerin teslim edilmesine kadar sürprizin yaşanabileceğinin de öğrenildiği Torbalı’da, çift adaylı yarışın gerçekleşebileceğinin de bilgisi edinildi.