GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Şubat 2022 Salı 10:27

CHP İzmir’de ‘ilçe başkanları’ zirvesi tamam... Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımı ile gerçekleştirilen ilçe başkanları toplantısı tamamlandı. Toplantının ana gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyareti ve CHP İzmir İl Binası açılışı yer aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisinin ilçe başkanları ile bir araya geldi.

Levent Marina'da basına kapalı toplantıda uzun bir ara sonra bir araya gelen 30 ilçe başkanı ve Yücel ile Soyer'in gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyareti yer aldı.

YOĞUN KATILIM OLSUN
İzmir'in en büyük yerel yönetim yatırımları arasında yer alan Üçyol-Buca Metro hattının 14 Şubat tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan temel atma törenine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da davet edildi. Açılış törenine katılması beklenen CHP Lideri'nin programının görüşüldüğü toplantıda ilçe başkanlarından yoğun katılım istendi. Hazırlıklar için ilçe başkanlarına örgütlerinden kimlerin katkı koyabileceğini bildirmesinin de istendi.

İL BİNASI AÇILIŞI DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
14 Şubat Pazartesi günü öğle saatlerinde İzmir'e gelmesi planlanan Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz aylarda kullanıma açılan CHP İzmir İl Binası'nın açılışına da katılacağı öğrenildi. Resmi açılış için CHP Lideri'nin beklendiği, örgütün yeni merkezi; CHP Lideri'nin kurdele kesmesi ile açılış resmiyete dökülecek.

SOYER: HASRET GİDERDİK
Toplantı sonrası basın mensuplarına toplantıyı değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hasret giderdik, birçok arkadaşımızla uzun zamandır bir araya gelmemiştik. Güzel bir toplantı oldu" dedi.

YÜCEL: ORGANİZASYONU KONUŞTUK
Açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Çok güzel ve verimli bir toplantı oldu. Önümüzdeki hafta Pazartesi günü Buca Metrosu temel atma töreni var. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu katılacak. Onunla ilgili hazırlıkları ve organizasyonu konuştuk. İl Binası açılışı gündeme gelmedi ama Pazartesi günü yani aynı gün İl Binası açılışını da yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

ADAY BELİRLEMEDE SORUN MU YAŞANDI?
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İl Yönetimi toplantısında açıklanan Kınık kongre tarihinin değişmesi hakkında da sorulan soruya yanıt veren Yücel, “İlçe yönetiminin seçim kuruluna bu tarihi ve evrakları bildirmesinde bir gecikme yaşanmış. Ertelenme ondan kaynaklandı. Başka herhangi bir nedeni yok” ifadelerini kullandı.

81 İLDE SAHAYA İNECEĞİZ
İzmir'de 30 ilçede gerçekleştirilen 'fatura' eyleminin il başkanları düzeyinde de yapılacağını belirten Yücel, "İşçisinden, emeklisine iş adamından sanayicisine herkesin hissettiği bir mesele elektrik, doğalgaz faturaları ve enerjideki olağanüstü artış. Bunu Pazartesi günü 30 ilçede eş zamanlı bir basın açıklamasıyla gündeme getirdik. Yarın da 81 ilde il başkanlıkları düzeyinde eş zamanlı bir basın açıklamasıyla gündeme getireceğiz." dedi.