GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Mart 2019 Pazar 21:59

CHP İzmir'de İlçe Başkanı'nın oğlu DSP’den meclis üyesi seçildi!

Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz’ın oğlu Hasan Korkmaz, DSP’nin meclis üyesi aday listesinde ilk sırada yer aldı. Kiraz’da kıran kırana geçen seçimde DSP’li Belediye Başkan Adayı Salim Özkarakaş yüzde 40’ın üzerinde oy aldı. Özkarakaş AK Partili mevcut Başkan Saliha Özçınar’ı zorladı arada yüzde 8’lik bir fark bulunuyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de milyonlarca seçmenin kilitlendiği sandık mesaisinde heyecan doruktaydı. 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de ayrıca birbirinden önemli gelişmeler yaşanırken yer yer oluşan sürprizler dikkat çekti.

Kiraz’da 2014 yerel seçiminde MHP ile sandıktan zaferle çıkan Saliha Özçınar daha sonra AK Parti’ye geçmişti. Oyların sayımında sona yaklaşılırken büyük bir aksilik yaşanmadığı takdirde Özçınar seçimi yine kazanarak iktidarını sürdürmüş olacak. Kiraz’da DSP’nin yaptığı çıkış dikkat çekti. CHP’li Salim Özkarakaş, ilçenin Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti’ye bırakılması sonrasında DSP’nin yolunu tutmuştu. Karakaş DSP ile yüzde 40’lık oy bandına erişti.

Öte yandan meclis üyeliği aday listesinde de flaş bir gelişme yaşandı. CHP Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz’ın oğlu Hasan Korkmaz’ın DSP aday listesinde yer aldığı görüldü. Aynı zamanda ilçede geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı görevi de yürütmüş olan Korkmaz’ın oğlu seçimin resmi şekilde sonlanmasıyla birlikte DSP’den meclis üyesi seçilmiş olacak.