GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Haziran 2021 Salı 20:52

CHP İzmir'de il toplantısı sona erdi: Gündem 3 ilçe

Haftalık olağan il yönetimi toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de gündem de tartışmaların odağına gelen Menemen, Kınık ve Torbalı yer aldı. Toplantıda ayrıca yeni İl Başkan Yardımcısı Polat Manduz'da ilk kez yer aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de haftalık İl Yönetimi toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının gündeminde ise Menemen, Kınık ve Torbalı yer aldı.

Cuma günü İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek bir dizi açılış için İzmir'e gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programı da görüşülen konular arasında yer aldı.

MUNDUZ İLK TOPLANTISINDA
Toplantıda ayrıca bir ilk de gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Pelda Başak Tokan’ın ardından İl Başkan yardımcılığına getirilen Polat Manduz da ilk il yönetim toplantısına katıldı.

2 İLÇE İÇİN KONGRE KARARI
Cumhuriyet Halk Partisi'nde tartışmaların yaşandığı ve İl Yönetimi tarafından görevden alınan Menemen ve istifalar ile gündeme gelen Kınık ilçeleri için gerçekleştirilmesi planlanan kongreler de gündeme geldi. Koronavirüs pandemisi nedeniyle geçici yönetimlerin belirlendiği Menemen ve Kınık'ta geçici yönetimler ile devam kararı alınırken, parti tüzüğü gereği CHP İzmir ilçe kongresi düzenleyecek. Kongre tarihleri henüz belli olmazken seçimlerin 30 gün içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor

TORBALI'YA BİR ZİYARET DAHA
İl yönetiminde gündeme gelen bir başka gündem maddesi ise Torbalı oldu. AK Parti'nin Torbalı'da gerçekleştirilen seçim içi 2'nci kez mahkeme ret kararı vermesi sonrası CHP İzmir İl Yönetimi ilçeye çıkarma yapmayı planlıyor. Genel Başkan Yardımcılarının da yer alması planlanan ziyarette mahkemenin verdiği karar sonrası ilçede birlik mesajı verilecek.