GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Haziran 2023 Cumartesi 15:56

CHP İzmir’de ikinci zirve tamam… Aslanoğlu: Hedef 30’da 30!

Milletvekilleri zirvesi sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Birlikte çalışarak yerel seçimde 30 ilçeyi ve büyükşehir belediyesini alacak şekilde çalışmalarımızı hep birlikte planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de Cumartesi mesaisi Milletvekilleri zirvesi ile devam etti. Portekiz Sinegog’unda bir araya gelen CHP İzmir Milletvekilleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve  CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası ise CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu basın mensuplarına  açıklamalarda bulundu.

HEP BİRLİKTE PLANLIYORUZ
Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aslanoğlu, “Bugün sabah belediye başkanlarımızla değerlendirme toplantısı yapmıştık. Şimdi de milletvekillerimizle birlikte yaklaşan yerel seçimlere ilişkin çalışmalarımızı planlamak ve bir önceki genel seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere bir araya geldik. Yol haritamızı yavaş yavaş belirliyoruz hep birlikte. Birlikte çalışarak yerel seçimde otuz ilçeyi ve büyükşehir belediyesini alacak şekilde çalışmalarımızı hep birlikte planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ
Kongre sürecinin masaya gelip gelmediği yönündeki soruya da yanıt veren Aslanoğlu, “Kongre sürecini de tabii ki ele alıyoruz. Sağlıklı bir şekilde kongre süreçlerini tamamlayıp kurultay sürecine kadar İzmir'in birlik-beraberlik içinde gitmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

TABİİ Kİ SÖYLEM KUCAKLAYICI LİSTE
İlçe başkanlığı seçimlerinde ‘tek liste’ söylemlerine de açıklık getiren Aslanoğlu, “Seçime gidilmesini savunuyoruz. Bu olabiliyorsa hep beraber, herkesi kucaklayıcı tek listedir. Eğer iki liste çıkarsa kardeşçe birbirimizi kırmadan, dökmeden, birbirimize yanlış kelimeler sarf etmeden bu süreci tamamlamak gerek. Yani bu cümleyi böyle sanki ilk kez bir il başkanı sarf ediyormuş gibi ‘çok ilginç’ demek doğru değil. Tabii ki böyle olacak yani.” diye konuştu.