GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Temmuz 2021 Pazartesi 13:15

CHP İzmir'de iki saatlik zirve... Vekiller sahaya iniyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri CHP İzmir İl Binası'nda bir araya geldi. İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 2 saat sürerken, toplantının gündeminde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde verilen arada yapılacak olan saha çalışmaları yer aldı. Toplantı ile ilgili bilgi veren Milletvekili Tacettin Bayır, "30 ilçemizde eş zamanlı bir çalışma yapacağız. Ayak basılmadık yer bırakmayacağız. Özellikle bizde olmayan belediyelerin ve Bergama gibi köyü fazla olan ilçeleri öne alacağız" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Başkanlığında partisinin il binasında bir araya geldi.

Toplantıya CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, Bedri Serter katıldı.

BAYIR: AYAK BASMADIK YER BIRAKMAYACAĞIZ
Toplantı ile ilgili detaylar veren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Bayram sonrası meclisin de kapanmasıyla İl başkanlığımız ve il örgütümüz tarafından 30 ilçemizde eş zamanlı bir çalışma yapacağız. Bütün milletvekillerimiz buna elinden geldiğinde katılacak.  1'nci, 2'nci bölge ayrımı olmayacak. Sayın İl Başkanımız 1. ve 2. Bölgeden sorumlu il başkan yardımcılarıyla çalışmayı hızlandıracak. Büyük ihtimalle 4-5 gün ara vereceğiz ve herkes kendi bireysel bölgesinde bu süre içerisinde çalışma yapacak.  Önümüzdeki haftadan itibaren İl Başkanı’nın yaptığı programa uyarak çalışmalarımızı yapacağız. Ayak basılmadık yer bırakmayacağız. Özellikle bizde olmayan belediyelerin ve Bergama gibi köyü fazla olan ilçeleri öne alacağız. Kalmalı bir şekilde 2’şer günlük çalışmalar yapacağız. Oradaki köy halkının sorunlarını dinleyip bunları Genel Merkez’e rapor edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKAN DA DAVET EDİLECEK
Bir türlü tamamlanamayan CHP İzmir yeni il binası hakkında da konuşan Bayır, “Binamız bitmek üzere. Gayet başarılı gidiyor. Birkaç ufak rötuş yapılacak. Büyük ihtimalle Sayın Genel Başkanımızı da davet ederek açılışımızı yapacağız. Konuyla ilgili İl Başkanımız açıklama yapacaktır” diye konuştu.

PURÇU: AĞUSTOS SONUNA KADAR İZMİR'DE OLACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, “Yoğun bir Doğu programı yaşadık, İzmir’den biraz uzak kaldık. Partimizin resmi görevlendirmesi sonucunda doğu illerinde çalışma yaptık. Tabi Meclis’in de yoğun bir gündemi ve programı vardı. Dolayısıyla İzmir’i özledik. Hemen bayramdan sonra toplantımızı yaptık. Artık kendi bölgemizde İzmir’de ilçelerimizi, köylerimizi ve mahallelerimizi gezeceğiz. Sıkı bir plan yaptık. Bugünden itibaren çalışmaya başlayacağız. Ağustos’un sonuna kadar İzmir’de olacağız, yoğun bir program bizi bekliyor” dedi.

POLAT: VEKİL GÖREVLENDİRMELERİ BELLİ DEĞİL
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi Mahir Polat, "Yazın yapacağımız çalışmaları planladık. Bunun dışında başka bir konu görüşülmedi. Saha çalışmalarımız da yürüteceğimiz koordinasyon için gerçekleştirdiğimiz bir çalışma oldu.  Uzun süredir bir arada bulunamamıştık. Bu konuda da bir durumun değerlendirmesi yaptık. Henüz vekillerin nerede bulunacağı konusunda da bir çalışma yürütülmedi" diye konuştu.