GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Ağustos 2019 Salı 19:17

CHP İzmir'de iki eski belediye başkanı için disiplin komisyonu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü'nde eski Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eski Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ için disiplin komisyonu kuruldu. İki başkan da disiplin komisyonuna ifade verecek.

EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz günlerde CHP Menemen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda Menemen Eski Belediye Başkanı Tahir Şahin’in seçim döneminde gazetelere verdiği demeçlerden bazı bölümleri okuyan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bu yapılanın partiye ihanet olduğunu ve hiçbir ihanetin cezasız kalmaması gerektiğini belirterek selefi Şahin’in partiden ihracını talep etmişti.

Bunun üzerine harekete geçen ilçe örgütü bahsedilen demeçleri dosyalayarak il yönetimine gönderdi. İl yönetimi de dosya doğrultusunda eski Başkan Tahir Şahin için disiplin komisyonu kurdu.

Ayrıca eski Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yerel seçim sürecinde parti aleyhine çalıştığı iddiasıyla ilçe örgütü tarafından hazırlanan dosya da İl yönetimine oradan da MYK'ya sevk edilmişti. Karabağ'ın MYK'dan geri gelen dosyası için il yönetimi disiplin komisyonu oluşturdu.

İhraç istemiyle kurulan disiplin komisyonlarında iki eski belediye başkanı da ifade verecek.

İL DANIŞMA KURULU İÇİN YER VE ZAMAN BELİRLENDİ
Öte yandan gerçekleştirilen il yönetim kurulu toplantısında, il danışma kurulunun 24 Ağustos Cumartesi saat 11.00’da İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılması kararlaştırıldı.