GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Haziran 2022 Perşembe 13:17

CHP İzmir’de ‘haber kaynağı’ gerilimi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetiminde görev alan Cumhur Dereli’nin bir basın kuruluşuna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer karşıtı haber yaptırttığı iddiası sonrası CHP İzmir’de ipler gerildi. Haber kaynağının ‘Dereli’ olduğunun iddia edilmesi sonrası Yücel’in Dereli’nin istifasını istediği ve tüm il yönetimine ‘medyaya haber sızdırma’ konusunda uyarıda bulunduğu kulislerde yer aldı.
EGEDESONSÖZ - İzmir’de İl Yönetimi içinde son dönemlerde yaşanan ‘çatlak’  tartışmaları ile sık sık gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir kriz daha patlak verdi.

İl Yönetiminde Tanıtım ve Halkla İlişkiler’den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Cumhur Dereli’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer karşıtı bir medya kuruluşuna bilgi verdiği ve haber yaptırdığı iddiası parti içinde tartışma yarattı. 

Dün gerçekleşen İl Yönetimi toplantısında da gündeme gelen ve yapılan araştırmalar sonrası haber ile bilginin Dereli’den alındığının açıklandığı iddiası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tarafından tepki topladı. Sık sık il yöneticilerine parti için konuların basına yansıtılmaması gerektiği talimatını veren Yücel’in Dereli’nin bu iddiası sonrası ise tüm il yönetimine yeniden uyarı yaptığı iddia edilirken, Dereli’nin de istifasını istediği kulislerde yer aldı.