GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Haziran 2024 Çarşamba 14:23

CHP İzmir’de gündem Tüzük Kurultay’ı… Masada hangi konular yer aldı?

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanları İzmir İl Örgütü Tüzük Kurultayı öncesi bir araya geldi. Kurultay’da İzmir tarafından önerilecek konuların masaya yatırıldığı toplantının ana gündemi ‘önseçim’ oldu

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nde Genel Başkanlık seçimlerinde Özgür Özel’in vaatleri arasında yer alan Tüzük Kurultayı için çalışmalar sürerken, CHP İzmir İl Örgütü bugün bir araya geldi.

İlçe başkanları, kadın ve gençlik kolları Türkan Saylan Kültür Merkezi'nden bir araya gelirken gündemdeki konular da belli oldu.

Katılımcıların söz alarak düşüncelerini belirttiği toplantıda  kırmızı çizgi olarak ‘önseçim’ gösterildi.

İlçe başkanları ve parti temsilcileri örgütün kesin bir dille ön seçimin kırmızı çizgileri olduğunu ve yapılmaması gibi bir seçeneğin kabul edilmeyeceğini il başkanına aktardığı öğrenildi. Toplantıda üye sayıları ve üyelerin niteliklerine de dikkat çekildiği belirtilirken, Tüzük Kurultayı’nda mevcut örgüt yapısının düzenlenmesi gerektiği talebi de il başkanına ifade edildi.

Toplantıda parti içinde sık sık gündeme gelen ‘delege ağalığı’ sistemi yüzünden uzun yıllar ilçe başkanlığı, il başkanlığı gibi koltukların aynı isimlerde kalmasından rahatsız duyulduğu da ifade edilen konular arasında yer aldı. Örgütten yapılan talepler ve eleştiriler sonrası ise İl Başkanı’nın yazılı halde talepleri ve önerileri Genel Merkez’e aktaracağını söylediği de öğrenildi