GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Kasım 2019 Perşembe 13:02

CHP İzmir’de gündem mahallelere itirazlar… Üye olmayan kişi delege seçilmiş!

İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında Buca ve Bornova’daki mahallelerde tartışmalı geçen delege seçimleri masaya yatırıldı. Bornova’nın Ergene Mahallesi’nde üye olmayan bir kişinin delege seçildiği tespit edildi. Ayrıca ilçelerden il yönetimine sandıkların başına daha çok görevli konulması noktasında yoğun bir talep geldiği de belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 8 Kasım’da başlayan delege seçimlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Zaman zaman gelen itirazlar il yönetim kurulunda karara bağlanıyor. Son olarak Buca’nın Menderes Mahallesi için ilçe yönetiminin verdiği iptal kararına ret yönünde oy kullanıldı. Seçimin geçerli sayıldığı ifade edildi.

Ayrıca Şırnak’ta bulunan bir askere oy kullandırıldığının iddia edildiği Ufuk Mahallesi için de yapılan itirazların iptal kararı reddedildi. Seçim geçerli sayılırken yaşananların incelenmesi için komisyon kurulduğu belirtildi. Ayrıca Çamlıpınar Mahallesi için de komisyon kuruldu.

Ayrıca Bornova’da ilginç bir gelişme yaşandığı öğrenildi. Ergene Mahallesi’nde üye olmayan Serap Dinç’in delege seçildiği tespit edildi. CHP’nin böyle bir üyesinin bulunmadığı öğrenilirken delegeliğin düştüğü ifade edildi. Bornova İlçe Örgütü’nden ise yapılan açıklamada, ‘Hürmüz Serap Dura’ adlı üyenin yazılacağının fakat yanlışlıkla Serap Dinç isminin listede yer aldığı belirtildi.

İl yönetim kurulu toplantılarında en çok gündeme gelen konunun mahallelerdeki seçim güvenlikleri olduğu öğrenildi. Birçok ilçenin yoğun bir şekilde, ‘sandıkların başına daha çok görevli yerleştirin’ şeklinde öneriler sunduğu aktarıldı.