GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ekim 2017 Salı 18:46

CHP İzmir’de gündem Bayındır krizi… Özen’den Başkan Güven’e: Bana sahip çıkmadınız!

İstifa eden Özen’in toplantıda İl Başkanı Güven’e yüklendiği öğrenildi. Özen’in, “Başkan olarak bana sahip çıkmamanız beni zor durumda bıraktı. Hüsrana uğradım. Ben köyün delisi değilim. Keşke Başkan Kocaoğlu’na başvursaydık. Dikili’ye nasıl sahip çıktıysa buraya da sahip çıkardı” dediği öne sürüldü

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleşti.

Bayındır'da mülkiyeti belediyeye ait 80 dönümlük arazinin Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait şirkete satılması sonrası yaşanan kriz toplantıda gündeme geldi.

Satışa tepki gösteren ve İl Eğitim Sekreterliği görevinden istifa ettiğini açıklayan Yücel Özen kararını resmi olarak yönetime bildirdi.

NELER KONUŞULDU?
Toplantıda söz alan Özen’in, İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’e yüklendiği öğrenildi. Özen’in, “Ben öncelikle bu Bayındır konusunda köy mallarının satışıyla ilgili bir tavır koydum. Beni il yönetimi adına görevlendirdiniz. Ben de olaya tepki gösterdim.  Sizin il başkanı olarak genel geçer olarak, ‘bunları değerlendireceğiz’ demeniz beni zora düşürdü" dediği ifade edildi.

BANA SAHİP ÇIKMAMANIZ BENİ ZOR DURUMDA BIRAKTI!
Sözlerine, “Çünkü bu benim şahsi meselem gibi algılandı. Oysa ben genel başkanımın ağzından çıkan cümleyi ve parti tüzüğümün gereğini savundum” diyerek devam ettiği aktarılan Özen’in ayrıca, “İl başkanı olarak bana sahip çıkmamanız beni zor durumda bıraktı. Genel sekretere kırgınlığım vardı bu da ikinci kırgınlığım oldu. Ben bir hüsrana uğradım. Ben köyün delisi değilim. Bu yönetim kurulu adına görev alıyorum, oraya gidiyorum. Ama siz topu resmen taca attınız” dediği öne sürüldü.

‘İSTİFANI KABUL ETMİYORUZ’ DİYENLER OLDU!
Duyurduğu istifasını resmi olarak da ileten Özen’in, “Ben Aydın’a laf söylerken görevlendirdiğiniz Bayındır’da sessiz kalmıyorum.  Siz beni görevlendiriyorsanız arkamda durmalıydınız. Bu konuda size kırgınlığımı iletiyorum. Kusura bakmayın istifa etmem gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda bu yönetim kurulu da o zaman rahatlar” şeklinde konuştuğu vurgulandı. Bunun üzerine bazı il yöneticilerinin, “İstifanı kabul etmeyiz” dedikleri ifade edildi.

KEŞKE BAŞKAN KOCAOĞLU’NA BAŞVURSAYDIK!
Özen’in tepkilerinin ardından İl Başkanı Güven’in, “Genel merkez bir karar alıyor. Bu işin arkasında durması gereken onlar. Ben ne yapayım burada? Biz il yönetimi olarak ne yapabiliriz?” dediği ifade edildi. Özen’in ise, “Keşke İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na başvursaydık. O bu konularda çok hassas bir insan. Dikili’ye nasıl sahip çıktıysa buraya da sahip çıkardı. Ben eminim” diye konuştuğu aktarıldı.  Özen daha sonra toplantı devam ettiği sırada tüm partili arkadaşlarıyla vedalaştı ve binadan ayrıldı.

GENEL MERKEZ ARADI, ‘SEN İSTİFA ETME, İSTİFA ETMESİ GEREKEN BAŞKALARIDIR’ DEDİ!
Öte yandan Egedesonsöz’e konuşan Yücel Özen, “Bu Yücel Özen meselesi değil. İl örgütünün bir belediye başkanı üzerinde yaptırım gücü meselesidir. ‘Ben istifamı veriyorum, siz ne yaparsanız yapın’ dedim. Genel Sekreterimiz ve iki tane genel başkan yardımcısı beni aradı. Onlar da benimle, ‘İstifa etmen doğru değil. Sen istifa etme, istifa etmesi gereken başkalarıdır. İstifa edecekse onlar etsin’ diye konuştular. Tekrar ediyorum bu benim istifamın kabul edilip edilmeme meselesi de değildir. CHP örgütlerinin CHP politikalarına sahip çıkması meselesidir. Köy mallarının satılmaması tüm örgütün ve genel başkanın meselesidir. Alan da PM üyesi… Sadece milletvekili olsa neyse... Bizde PM partinin tüm kurallarının çıktığı yerdir. PM Üyesi bir köy malı alamaz kardeşim. Milletvekili alabilir ama PM partinin karar organıdır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Özen'in yerine gelecek isim de İl eski Saymanı Celal Yıldız olarak belirlendi.