GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Aralık 2022 Salı 20:30

CHP İzmir’de gözler ‘10 koltuk’ta… 'Bekleyin' talimatı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’den aralarında eski il başkanı Deniz Yücel’in de dahil olduğu 10 ismin istifa etmesi sonrası gözler boş kalan koltuklarda... İstifa genelgesi ile belirtilen süreçte Parti Örgütü, Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nın bilgisi olmadan hiçbir ismin atamasının ya da görevlendirilmesinin yapılmaması talimatında bulunulduğu öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ  - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de milletvekilliği aday adaylığı için belirlenen istifa genelgesinin son bulmasının ardından gözler boşalan koltuklara kimin geçeceğine çevrildi.

İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetiminden  Fulya Alçay,  Özcan Durmaz ve Şener Akdemir, İlçe Başkanlarından Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Konak İlçe Yöneticisi Günden Aslı Değirmenci, Aliağa İlçe Yöneticisi Recep Çevik ve Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Alev İldeniz milletvekilliği aday adaylığı için partideki görevlerinden istifa etmişti.

10 ismin istifası sonrası yerlerine kimlerin geleceği merak konusu olurken ise istifa genelgesinde yer alan madde ile birlikte süreç netleşti.

Genelge ile birlikte istifa edecek kişilerin yerine atama yapılmaması talimatı da parti örgütüne gönderildi. Yayımlanan metin ile birlikte, “İstifa edenlerin yerine Parti Örgütü, Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nın bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmaması, boşlukların doldurulmaması hususunda gereğini bilgilerinize önemle rica eder, iyi çalışmalar dileriz” ifadelerine yer  verildi.