GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Aralık 2016 Pazartesi 12:02

CHP İzmir’de ‘gençlik’ hareketi: Başkanlar Genel Merkez’e karşı!

CHP İzmir’de ilçe gençlik kolları başkanları ile genel merkez arasındaki gerilim sürüyor. Partinin, görevden almaya çalıştığı belirtilen Urla gençlik kollarına desteğe giden 12 ilçe başkanı rest çekti. Başkanlara il yönetiminden de bazı isimler destek verdi.

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir’de ana kademede yaşanan hareketlilik kadın ve gençlik kollarına da yansıdı.

Partinin en güçlü olduğu il olan İzmir’de gençlik hareketi için düğmeye basıldı. Urla İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yiğit Öz’ün sosyal medya mesajları ve yaptığı açıklamalar parti suçu kabul edilirken ilçe gençlik kolları harekete geçti. İlçe Başkanı ve yönetiminin görevden alınması için başlatılan çalışmaya ilçe örgütleri karşı çıktı.

Krizin ardından, genel merkeze tepki gösteren ilçe başkanları Urla’ya giderek Öz’e “yanındayız” mesajı verdi.

Urla’da yapılan toplantıya Aliağa- Berkay Aktaş, Balçova- Korcan Uçman, Bornova - Ömer Yener, Çesme - Enis Tepekule, Gaziemir- Semih Kalfa, Menderes Aytaç Küt, Güzelbahçe Gökhan Uzuner, Seferihisar Akın İldeniz, Menemen-Saim Tucu, Kınık Mehmet Bulgurcu ve Kemalpaşa Rüştü Güngör’ün katıldığı öğrenildi.  Ayrıca, ilçe başkanlarına yönetimden İl Sekreteri Gizem Dinçer, 1. Bölge Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mert Anıl Akgül, 2. Bölge Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Anıl Ülgür, Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hakan Aktaş’ın da destek verdiği belirtildi.

EVSEN'E TEPKİ VAR!

Öte yandan Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ile birlikte hareket eden İzmirli Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Evsen'e tepki gösteren ilçe başkanları ve bazı il yöneticilerinin konuyu genel başkana taşıyacağı da dile getirildi. 

Geçtiğimiz aylarda İzmir’de yapılan kapalı toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Kemal Güner'in de olduğu toplantıda tartışma çıkmış, toplantıyı küfür ederek terk eden İl Başkan Yardımcısı Seyit Ali Fırat da görevinden alınmıştı.  Aynı zamanda kurultay delegesi de olan İzmir’deki muhalif isimlerin ilerleyen süreçte olağanüstü kurultay için imza toplama çalışmasında da bulunabileceği konuşuluyor.