GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mayıs 2019 Salı 19:17

CHP İzmir’de flaş kararlar: Karataş ifadeye, Tütüncüoğlu ihraç talebiyle disipline!

İl eski Başkanı Kemal Karataş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’i sosyal medyada sert bir dille eleştirince İl Yönetim Kurulu resen disiplin soruşturması başlattı. Karataş’ın ilerleyen günlerde kurulan komisyona ifade vermesi gerekecek. Ayrıca Çeşme Belediyesi eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu da 31 Mart yerel seçimlerinde parti ve aday aleyhinde çalıştığı tespit edildiği için tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline gönderildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı Başkan Deniz Yücel idaresinde gerçekleşti.

Partinin Ramazan Bayramı için bayramlaşma törenini 3 Haziran Pazartesi Günü (Arife) günü saat 16:00’da Kültüpark’ta bulunan İzmir Sanat’ta yapacağı kararlaştırıldı.

Ayrıca İl eski Başkanı Kemal Karataş için disiplin süreci başlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Varyant’ta bulunan başkanlık konutuna taşınma kararını eleştiren Karataş’ın Soyer’in eşi Neptün Soyer’i sosyal medyada yaptığı paylaşımla sert bir dille hedef alması sonrasında il yönetim kurulu resen disiplin soruşturması başlattı. Karataş’ın kurulan komisyona ifade vermesi gerekecek.

Öte yandan Buca İlçe Örgütü’nde kayıtlı olan Oktay Gökdemir ile Tahsin Sezgin’in de sosyal medya paylaşımları nedeniyle haklarında disiplin soruşturması başlatıldı.

Bayındır İlçe Örgütü’nde bulunan Osman Yağcı’nın 31 Mart yerel seçimlerde başka bir partinin adayı için çalıştığının tespit edilmesi sonrasında il yönetimi harekete geçti. Yağcı tedbirli ve kesin çıkarma istemi ile disiplin kuruluna gönderildi.

Çeşme Belediyesi eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile Çeşme İlçe Örgütü’nde yer alan Enis Tepekule, Hasan Kaya, Nuri Kaya, Akan Taşpınar 31 Mart yerel seçimlerinde parti ve aday aleyhinde çalıştıkları tespit edilerek tedbirli ve kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna gönderildi.