GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Ağustos 2018 Salı 20:14

CHP İzmir’de flaş kararlar: 3 isme disiplin yolu... 5 ilçe o isme emanet

İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda birbirinden önemli kararlar alındı. İl Başkanı Yücel, İl Yöneticisi Tice’ye 5 ilçeyi seçim sürecinde emanet etti. Ayrıca Tire, Narlıdere ve Buca’da bazı üyeler için disiplin soruşturması açıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu’nun haftalık olağan toplantısı gerçekleşti. İl Başkanı Deniz Yücel’in başkanlığında bir araya gelen örgüt yerel seçim sürecine dair önemli kararlar aldı.

Kurban Bayramı sonrasında Mart yerel seçimleri için sürecin startını vereceğini geçtiğimiz günlerde ilan eden Başkan Yücel, kaybedilen 8 ilçe özelinde yoğun bir program uygulayacak.

İl Yöneticisi Özkan Tice’ye AK Parti’de olan Kemalpaşa, Torbalı, Menderes, Kiraz ve Selçuk’taki örgütler Yücel tarafından emanet edildi. Tice 5 ilçede Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu.

Tire İlçe Üyesi Emre Güngör, Narlıdere İlçe Üyesi Cesamin Özkan ve Buca İlçe Üyesi Oktay Gökdemir sosyal medya paylaşımları sebebiyle, parti disiplinine aykırı davrandıkları ve partiyi kamuoyunda tartışılır hale getirdikleri için disipline verildi. İl yönetimi inisiyatifiyle oluşturulan kurul tarafından 3 isme disiplin soruşturma başlatıldı. Kurulan komisyon tarafından incelenecek isimlerin daha sonra disiplin kuruluna sevk edileceği belirtildi.

Mahalle temsilcileriyle toplantı kararı alındığı ifade edildi. Tarihi ve saati İl Başkanı Yücel’in ilerleyen günlerde belirleyeceği öğrenildi.

Ayrıca örgüt 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı saat 14:00’te Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama kararı aldı.