GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Mart 2016 Perşembe 19:28

CHP İzmir’de flaş karar: 5 isim için ihraç talebi

Çiğli’de tartışmalara neden olan disipline gönderilme sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. İl yönetimi Meclis üyeleri Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer ve Süleyman Karadağ ile birlikte Aziz Buğa’yı da kesin ihraç talebiyle disipline gönderdi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP’de tartışmalarla gündeme gelen ilçe Çiğli’de Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun karşısında duran meclis üyeleri ile ilgili yeni gelişme yaşandı. İlçe yönetim kurulunun kararı ile disipline sevk edilen dört meclis üyesinin dosyası il yönetiminde görüşüldü.

İl Başkanı Alaattin Yüksel başkanlığında gerçekleştirilen haftalık olağan toplantıda Meclis Üyeleri Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer ve Süleyman Karadağ’ın yanı sıra muhalif çıkışlarıyla dikkat çeken belediye başkan aday adayı Aziz Buğa da kesin ihraç talebiyle disipline gönderildi. 

Önümüzdeki günlerde savunma yapacak olan isimler önce il disiplin kurulunun karşısına, itiraz etmeleri halinde de yüksek disiplin kurulunun karşısına çıkacak.

KILIÇDAROĞLU’NA GİTMİŞLERDİ
Dört isim daha önce 2014 yerel seçim sürecinde belediye başkanlığına aday adayı olan Aziz Buğa ile birlikte Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüşlerdi. Kılıçdaroğlu ile selfie çekilen dört isim fotoğrafları da sosyal medyadan kamuoyu ile paylaşmıştı.