GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ekim 2018 Pazartesi 18:07

CHP İzmir’de eski başkanlardan biri dosya aldı biri dosya verdi!

Ödemiş Belediyesi eski Başkanları Eriş ve Keskin, aynı gün içinde İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi’yle bir araya geldi. Eriş aday adaylığı dosyasını alırken, Keskin ise geçtiğimiz günlerde aldığı dosyasını Başkan Kiremitçi’ye iletti.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- İzmir’de 2014 yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından AK Parti’ye kaybedilen ilçeler arasında bulunan Ödemiş’te eski Belediye Başkanları Mehmet Eriş ve Bekir Keskin 2019 yerel seçimleri için yarışa dahil oldu.

İlçede 1999-2004 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı görevini yürütmüş olan Eriş ve 2009-2014 tarihlerini kapsayan süreçte de koltukta oturan Keskin, parti binasına giderek İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi ile bir araya geldi.  Keskin geçtiğimiz günlerde aldığı aday adaylığı dosyasını bu kez İlçe Başkanı Kiremitçi’ye iletti ve kendi adaylık sürecini resmen başlatmış oldu. Eriş ise dosyasını aldı. Eriş aday adaylığı dosyasını 19 Ekim tarihine kadar ilçe yönetimine iletecek ve resmi süreci başlatacak.

PLANLADIĞIMIZ BİRÇOK PROJEYİ ÖDEMİŞ’E KAZANDIRMAK İÇİN TEKRAR BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYORUM
Geçen 5 sene zarfında Ödemiş hizmetlerden yoksun kaldı. Rakibimle seçim beyannamelerimizde Ödemiş teleferiği vardı. Ayrıca Ödemiş trafiği çok yoğun bir hale geldi. Yeşil alan da yaratmak gerekiyordu. Bunlar yerine gelmedi. Ödemişlilerin beklentilerini yerine getirmek üzere çok daha önce yaptıklarımızın takdir edilmesini de göz önüne alarak aday oldum. Öncelik genel merkezimizindir. Kimi aday gösterirse saygı duyarız.  Ödemiş’in çok sayıda projeye ve yeniliğe ihtiyacı var. Önümüzdeki yerel seçimler; Ödemiş için geçtiğimiz beş yıl içinde yapılmayan ve ihmal edilen birçok proje ve hizmetin yerine getirilmesi, yeni projelerin gerçekleştirilmesi açısından bir fırsattır. 2009-2014 yılları arasında Ödemiş’te CHP’li belediye çok sayıda proje gerçekleştirmişti. ‘Çevreden Merkeze’ ilkesiyle, bahanelere sığınmadan; kıyı mahallelerden başlamak üzere hızlı çalıştık, hizmetleri ertelemedik. Bahanelere sığınmadık, belediye bütçesi dışında çok farklı kaynak ve fonlardan yararlandık. Önceki dönem belediye çalışmalarımızın görünürlük ve tanıtım faaliyetlerinin eksikliği, yapılanların reklamının yapılmadığı hususundaki görüşlere katılıyorum. Yapılanlar partimiz ilkeleri doğrultusunda sosyal belediyecilik anlayışıyla ve Ödemişlinin parasıyla yapılmıştır. Belediye hizmetlerinin takdiri ve geniş kitlelere duyurulmasında yaptığımız işler kadar başarılı olamadık. Geçmiş birikimim, deneyimim ve planladığımız birçok projeyi Ödemiş’e kazandırmak için tekrar Ödemiş Belediye Başkanı olmak istiyorum. Tüm Ödemiş’i kucaklayacak, ayrışmayı körüklemeyen, halkın görüşlerini belediye hizmetlerine yansıtan, harcamalarda özenli bir yönetim anlayışı sürdüreceğim. Genel Merkezimiz; aday adayları arasında bir önseçim, tüm Ödemişliler örnekleminde bir kamuoyu yoklaması, geniş kesimleri kapsayacak bir eğilim yoklaması veya başka bir yöntemle Ödemiş’i tekrar kazanmak için uygun adayda karar verecektir. Ödemiş’te mümkün olduğunca geniş kesimlerin desteğini almış bir belediye başkanın başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

RAKİPLERİN UYKUSUNU KAÇIRMIŞ OLURUZ!
Eriş de geçtiğimiz günlerde Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “İYİ Parti ile ittifak durumuna da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Arkadaşlarımızla sürekli temas halindeyiz. Biz aday olursak desteğimiz olur mu diye soruyoruz? İYİ Parti’nin yaptığımız temaslar sonrasında bana iyi baktığını düşünüyorum. Bizimki biraz da gönül teması… AK Parti ve MHP’lilerle de temasım var ama İYİ Parti ile ittifak yaparız diye düşünüyorum. Herkesin oyunu alırım. Aday yapılmama durumunda ise aday olan arkadaşımıza tüm desteği aktarırız, alanda çalışırız. Aday olursak seçimi kazanmamız çok daha rahat olur. Rakiplerimizin uykusunu kaçırmış oluruz. Biz burada süreci kırıp, dökmeden yürütüyoruz. Önemli olan seçimi almaktır” ifadelerini kullanmıştı.

2019’DA İPİ CHP Mİ GÖĞÜSLEYECEK?
Ödemiş tarihindeki seçimlere bakıldığında aynı parti ve aynı ismin arka arkaya iki seçim kazanamadığı görülüyor. Ödemiş Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem’in yeni süreçte aday olmak istemediği kulislere yansıdı. Durum böyle olunca CHP’nin 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimler için kimi işaret edeceği bir kat daha önem kazandı.