GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Mayıs 2019 Çarşamba 12:10

CHP İzmir’de disipline giden eski başkan: Adayımıza oy vermedim!

İzmir il yönetimi, İl eski Başkanı Karataş ve Çeşme Belediyesi eski Başkanı Tütüncüoğlu hakkında disiplin sürecini başlattı. İki isim haklarında çıkan karara ilişkin konuşurken Tütüncüoğlu’ndan çarpıcı bir çıkış geldi. Tütüncüoğlu, “Büyükşehir’de ve mecliste partime oy verdim ama ilçe adaylığında boş oy attım” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde hareketli bir disiplin süreci işliyor. İl yönetim kurulunun son toplantısında İl eski Başkanı Kemal Karataş ve Çeşme Belediyesi eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu için kararlar alınmıştı.

Karataş’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’i Varyant’taki başkanlık konutuna taşınma kararı üzerinden sosyal medyada sert bir dille eleştirmesi masaya yatırılmıştı. İl Yönetim Kurulu Karataş hakkında resen disiplin soruşturması başlattı.

Ayrıca Çeşme Belediyesi eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu da 31 Mart yerel seçimlerinde parti ve aday aleyhinde çalıştığı tespit edildiği için tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline gönderildi. Tütüncüoğlu’nun Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın adaylığına karşı olduğu o süreçte basına yansımıştı.

ŞİKAYET YOK, İLDE GİZLİ TANIK MI VAR?
Gelinen süreçte iki isim haklarındaki disiplin hamleleri kapsamında açıklamalarda bulundu. Karataş, “Şikayetçi yok ama ilde gizli tanık var herhalde! Kim şikayet etmiş? Söylesinler bilelim! Partinin siyasi çizgisinde uyarılar yaptım. Saygısızlık yapmadım, nezaket kurallarının dışına çıkmadım, partime zarar vermedim. Tam tersi uyarılarda bulundum. ‘Bize yakışmaz’ dedim. AK Parti’nin lüks, israf içinde yaşamasına eleştiriler getiriyoruz, biz bunu yaparsak lafı ağzımıza sokarlar dedim. Tunç Soyer’e İzmir’de oturacak ev mi yok? Alsancak’tan bisikletle 5 dakikada işine gider gelir. Tarihi kimliği olan bir şatoda, insanlardan uzak, kente tepeden bakıp neyini görecek? Sadece şaşalı yaşamayı sergileyen bir anlayış gördüğüm için uyarılarda bulundum. Bunların neresinde hakaret var? Bunları konuşalım. Bana gerekçeleri söylesinler. Ben onlara hakaretin ne olduğunu anlatırım. Çağırsınlar seve seve ifade vermeye gideceğim. Onların bilmedikleri, duymadıkları, hayret edecekleri şeyleri de anlatırım. Partim zarar görmesin diye hakaret eden bir dil kullanmadım. Çok şey söylemedim. Toplumu ilgilendiren şeyleri kaleme aldım. Ben daha ağır eleştirileri her gün iktidara yazıyorum. Orada yumuşak bir dil mi var? Bunlar nasıl yumuşak bir dil istiyorlar? Yazdıklarımda yüz kızartıcı bir şey yok. Onlar uyarıdır. Bunlar nasıl sosyal demokrat arkadaşlarımız? Partide sorun yok da yöneticilerimiz de var. Ama öğrenecekler!” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE MECLİSTE PARTİME OY ATTIM, İLÇEDE BOŞ KULLANDIM!
Tütüncüoğlu ise, “Kararı çok uygunsuz buldum. Ben adaya karşıydım. Bunu da Ekim ayında söyledim. Bunun aday gösterilmesine karşıyım, dedim ve sebeplerini saydım. Ondan sonra da herhangi bir şey olmadı. Benim gibi Kocaoğlu da karşı çıkmıştı. Ama bunlar Çeşme’de zayıf kaldılar. Seçim olarak zayıf kaldılar. Onun bir hesabı var. Bunu da bize yüklemeye çalışıyorlar. Belediye başkanı ile ilçe yönetimi bu süreci başlattı. Görünen ilçe ama işin içinde o (Ekrem Oran) var. Bu disiplin kurulu beni çağıracak, çağırması lazım. Bizim de anlatmamız lazım. Yoksa seçim kurulu gibi olur. Adaletsiz bir karar olur. Onlarla karşılaşmamız lazım. Bu gerekçeyi bilmiyorum. Parti aleyhinde çalışma diyorlar. Ben adaylığına karşıydım ama aleyhinde alışmadım. İlçe adaylığında boş oy kullandım. Büyükşehir, meclis ve muhtarlıkta oy kullandım. İlçe belediye başkanlığında boş oy attım. Ama büyükşehir ve mecliste partime oy attım. Çağırsınlar söyleyeceklerimiz var” ifadelerini kullandı.