GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ekim 2017 Cuma 10:03

CHP İzmir’de delegasyonda son perde: Mahallelerde sandıklar kapanıyor!

Kurultay sürecinin ilk ayağı olan mahalle delege seçimleri İzmir’de 15 Ekim Pazar günü sonlanıyor. 8 mahallesiyle ilk kez sahneye çıkan Balçova’da seçimler aynı gün başlayıp ve bitecek. Ayrıca Konak ve Bayraklı’da da sandık kurulacak.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işliyor.

15 Ekim Pazar Günü sürecin ilk etabı tamamlanacak. Buna göre İzmir’de hafta sonunda metropoldeki ilçeler Konak, Balçova ve Bayraklı’da kurulacak sandıklarla mahalle delege seçimleri perdesi kapanacak.

Daha sonraki aşamada  ilçe kongreleri start alacak. Kasım ayı sonunda başlayacak ilçe kongreleri Aralık ayının ilk haftası itibariyle bitecek.

BU HAFTA SONU NERELERDE SANDIK KURULACAK?

Takvime göre 15 Ekim Pazar Günü ilk kez sahneye çıkan Balçova, 8 mahallesiyle seçimleri bir gün de bitirecek. Balçova’da Bahçelerarası, Çetin Emeç, Eğitim, Fevzi Çakmak, İnciraltı, Korutürk, Onur ve Teleferik mahallelerinde sandık kurulacak.  

BAYRAKLI’DA GÖZLER MANAVKUYU’DA…

Bayraklı’da muhalefetin en güçlü olduğu mahallelerden olan Manavkuyu ile Orgeneral Nafiz Gürman ve Turan mahallelerinde seçim gerçekleşecek. Bayraklı’da gözler Manavkuyu Mahallesi’nde olacak.

113 mahallesiyle kentin en büyük ilçesi konumunda olan Konak’ta Atamer, Çınartepe, Millet ve Saygı mahallelerinde seçim yapılacak.