GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Eylül 2017 Çarşamba 17:46

CHP İzmir’de büyük çatlak: İlçelere onay muhaliflere veto!

Çiğli’nin Ataşehir Mahallesi ile Bayraklı’nın Onur Mahallesi’nde gerçekleşen delege seçimlerinde yaşanan krizler karara bağlandı. İlçe yönetimlerinin aldıkları iptal kararları il yönetim kurulunca onaylandı. Karar ortalığı karıştırdı.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de yürüttüğü mahalle delege seçimleri sancılı geçiyor.

Çiğli’de ve Bayraklı’da muhaliflerin zaferiyle sonuçlanan delege seçimlerine mevcut ilçe yönetimlerinden gelen iptal kararı il yönetimince de onaylandı.

İl Yönetim Kurulu toplantısında Ataşehir krizi masaya yatırılırken nihai karar oy çokluğuyla verildi.

İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun sahte oy kullanılması yönündeki iddiaları yönetim kuruluyla değerlendirdiği ve iptal ettiği mahalle sonuçları Başkan Güven ve yönetim kurulunca kabul edildi.

Bayraklı’da ise İlçe Başkanı Cemalettin Alper doğal delege olarak ilçe kongresinde oy kullanacak olsa da kendi mahallesi olan Onur’da seçimi 1 oyla kaybetmesi sonrasında iptal edilen seçim de il yönetiminde onaylandı.

Bu iki mahallede mevcut yönetimlerin isteği olurken muhalifler alınan kararlar karşısında öfkelendi.

Toplantı devam ederken il binasında kargaşa çıktı. Çiğli’de siyaset yapan il yöneticisi Serpil Yıldırım ile binada bulunan muhalifler karşı karşıya geldi.

Ayrıca Bayraklı Emek Mahallesi ve Karabağlar Bahar Mahallesi için yapılan müdahale itirazları ise reddedildi.

Çiğli’de Atatürk Mahallesi sonuçları iptal edilirken EVKA 2 ile Aydınlıkevler’in sonuçları olduğu gibi kabul edildi.