GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ocak 2016 Perşembe 16:38

CHP İzmir'de bir baskı iddiası da Torbalı'dan

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve CHP’li meclis üyelerine baskı uyguladığı iddiası üzerine bir iddia da Torbalı’dan geldi. İl Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve aynı zamanda ilçe kongresinde aday olan Övünç Demir, Torbalı’da CHP’lilerin işten çıkarıldığını söyledi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilçe turlarına bugün ilk olarak Aliağa’dan başladı.

İkilinin Aliağa’da yaptığı ziyarete ise MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve CHP’li meclis üyelerine baskı uyguladığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Bu iddiaların artçıları devam ederken bir baskı iddiası da Torbalı’dan geldi. İlçe kongresinde İsmail Uygur’un rakibi olan İl Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Övünç Demir sosyal medya hesabından bazı iddialarda bulundu.

Ayrıca hafta başında Tüm-Bel Sen İzmir Şube temsilcilerinin CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ziyareti sırasında da bu iddialar ortaya atılmıştı.

AKP KORKUSUNDAN…
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Aliağa ziyaretinden sonra ikiliyi Torbalı’ya davet etti. Torbalı’daki CHP'lilerin üvey evlat olmadığını söyleyen Demir, Aliağa’da olduğu gibi Torbalı’da da CHP’lilerin işten çıkarıldığı iddiasında bulundu. Aliağa’ya üzüldüklerini dile getiren Demir, “Torbalı'daki CHP'liler üvey evlat değil. Aziz Başkanı ve Alaattin Başkanı aynı basın açıklamasını yapmaları için Torbalı'ya bekliyoruz. Aliağa'ya çok üzüldük. Torbalı'da işten çıkarılan partililerimize ise içimiz kan ağlıyor. Fabrikacılar AKP korkusundan CHP’li partililerimizi işe almıyorlar. Büyükşehir’de "Sosyal Demokrat" olmamızdan dolayı kimsenin ekmeği ile oynamıyoruz. Partili partisiz çalışanlar ile bütün kadrolar dolu deniliyor. Tıkandık kaldık. Torbalı'daki kıyımı şahsım adına kabul etmiyorum. Ben bu kıyımı izlemeyeceğim. Ya Yeni Yol Bulacağız, Ya Da Yeni Yol Yapacağız. Belediyeden çıkartılan partililerimizi kış günü aç, susuz, ekmeksiz bırakmayacağız, bırakmamalıyız...” ifadelerini kullandı.