GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ocak 2018 Perşembe 13:53

CHP İzmir’de bir aday daha: 'Ben de varım' dedi

İl kongresine sayılı günler kala örgütte Konak’ta üye olan Canan Tapkan başkan adaylığını açıkladı. Tapkan örgütün desteğiyle aday olduğunu söylerken seçimin çarşaf liste yönetmiyle gerçekleşmesini talep etti. Böylece kongrede yarışacak isim sayısı 7 oldu.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 7 Ocak’taki kongreye sayılı günler kala adaylık açıklamalar bir bir geliyor.

Şu ana kadar Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Deniz Yücel, PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı, İl eski Başkanı Kemal Karataş, İl Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü, partili Hasan Nebi adaylıklarını açıklamıştı.

ÇARŞAF LİSTE TALEP ETTİ
Bu 6 kişiye Konak İlçe Örgütü’nde yer alan Canan Tapkan da eklendi. İl binasında adaylığını ilan eden Tapkan örgütün desteğiyle bir yola çıktığını açıkladı. Tapkan, “Delegimizin özgür iradesine güveniyorum. Hiç kimse delegenin özgür iradesine ipotek koyamaz. İzmir’de yaşayan tüm kadınlarımızdan örgütünüze destek var. Listenin çarşaf liste olmasını talep ediyorum. Hiç kimse ile anlaşma yapmayacağım. Gelin İzmir’i hep birlikte yönetelim. İl başkanlığı kapısını herkese açık tutacak ilkeli örgüt liderine ihtiyaç var. Ülkenin bugünün de sorun değil çözüm üreten lider olacağım. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz diyerek aday oldum. Bugünkü durumda aday olmak yürek ister. Yetki özgür delegededir. Yaşlanmış bir ağacın miadı yerine yeni fidanlar ekmeliyiz” dedi.