GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Nisan 2019 Cumartesi 14:11

CHP İzmir’de başkanlık için yola çıkıp, meclis üyesi seçilenler!

İzmir’de iktidar konumunda olan CHP’de aday adaylığı sürecinde ‘başkan olmak istiyorum’ diyerek müracaatta bulunan fakat sonrasında kendisinin meclis üyesi aday listesine yazılmasına razı olan ve 31 Mart’ta seçilen isimler dikkat çekti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- 31 Mart yerel seçimleri geride kalırken siyasi partilerin temsilcileri de yoğun yaşanan bir süreci tamamlamış oldu. Türkiye’de pek çok büyük kent, il, ilçe ve beldede olduğu gibi İzmir’de de yer yer sürpriz sonuçlar meydana geldi. Başkanlıklar bazı noktalarda el değiştirirken diğer yandan gözler oluşan belediye meclis dağılımındaydı.

Ayrıca aday adaylığı sürecinde başkanlık noktasında başvuru yapıp daha sonra meclis üyesi aday listesinde yer alarak seçilen isimler de dikkat çekti. Özellikle İzmir’de egemen durumda olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) bu durum bir hayli ilginçti…

Belediye başkan adaylığına başvuran ama meclis üyesi seçilen o isimler:

Bayraklı’da; Gamze Gül Çamur, Cindi Can Polat ve Hasan Karabağ (isim benzerliği) başkanlık noktasında başvuru yapıp meclis üyesi aday listesine yazılarak seçildi.

Taner Doğan Kemalpaşa’dan aday adayı oldu fakat partisi Rıdvan Karakayalı’yı sahaya sürdü. Doğan bu kez kendine Mustafa İduğ’un meclis üyesi aday listesinde yer buldu ve Bornova’dan seçildi.

Çiğli siyasetinde önemli bir isim olan Ali Rıza Koçer de başkan aday adaylığı başvurusu yaptı. Genel merkezden Utku Gümrükçü’nün adı çıktı. Gümrükçü’nün siyasetteki hocası olarak bilinen Koçer ise bu kez öğrencisinin meclis listesinde yer almış oldu.

Karabağlar Belediye Başkan yardımcılığı görevini yürütürken Konak’tan aday adayı olan Ceyhan Kayhan evine geri döndü. Kayhan Karabağlar’dan meclis üyesi seçildi.

Güzelbahçe’de Mustafa İnce’yi adaylık yarışında zorlayan Nilay Kökkılınç sürpriz bir şekilde meclis üyesi aday listesinde yer aldı ve seçildi.

Karşıyaka’da başkanlık için yarışan Nilüfer Bakoğlu Aşık ve Murat Aydın da 31 Mart seçimleriyle birlikte belediyenin yeni meclisinde yer aldı.

Kemalpaşa’da AK Partili yönetimden transfer edilen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in son dakikaya kadar başkan adayı olarak sahaya sürüleceği bekleniyordu. Fakat Türkmen mecliste düşünüldü. Aday listesinde ilk sıraya yazıldı ve meclise girdi. Muharrem Bayraktar ve Ahmet Özken de başkanlık için yola çıkıp mecliste yer alanlardan oldu.  

Gaziemir siyasetinin etkili ismi akademisyen Özkan Yıldız da bu süreçte sürprizlere imza attı. Konak Belediye Başkan Aday adaylığı başvurusu yapan Yıldız, Torbalı’dan meclis üyesi seçildi.

Seferihisar’da Sefer Topçu ve Selçuk’ta örgütün eski İlçe Başkanı Hasan Uysal başkanlık noktasında refleks gösterip meclis üyeliğine razı olan isimler arasına girdi.