GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 19:37

CHP İzmir'de Aytekin Tunus'tan adaylık ilanı: Bir kalkışma yapacağız ve değiştireceğiz!

CHP İzmir İl Örgütü’nün il kongresi öncesinde il başkanlığı için yarışacak adaylar, adaylıklarını ilan etmeye devam ediyor. Mevcut başkan Şenol Aslanoğlu ve Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ardından Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus da adaylığını partinin il merkezi önünde yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Tunus, açıklamasında, “Bir seçim atlattık. Kazanmadık. Üzüldük sıkıldık günlerce uyuyamadık. Son yıllarda kazanamama konusu bir alışkanlık haline geldi. Bundan sonraki süreçlerde yeniden bir kalkışma yapacağız ve bunu değiştireceğiz” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir İl Örgütü’nün ilçe başkanlarının belirlenmesinin ardından il başkanlığı için sandıklar kurulacak.

İl başkanlığı için mevcut başkan Şenol Aslanoğlu ve Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak adaylıklarını duyurmuştu. Bir diğer aday olan Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus kongrede yarışacak diğer isim olarak adaylığını il merkezinin önünde açıkladı. Açıklamaya diğer aday Başak da katıldı.

‘YENİDEN BİR KALKIŞMA YAPACAĞIZ’
Tunus açıklamasında, genel seçimler sonrasında yaşanan sürece dair atıflarda bulunurken partide kazanamamanın alışkanlık haline geldiğini belirtti. Bu durumu değiştirmek için ‘kalkışma’ yapacaklarını vurgulayan Tunus, “Bugün burada bir aday tanıtım toplantısı değil halk hareketini, devrimci duruşun ışığını yaktık. Zor ve mücadeleci bir süreci yaşıyoruz. Bir seçim atlattık. Kazanmadık. Üzüldük sıkıldık günlerce uyuyamadık. Çok zor bir dönemdi kazanmaya çok yakındık. Son yıllarda kazanamama konusu bir alışkanlık haline geldi. Bundan sonraki süreçlerde yeniden bir kalkışma yapacağız ve bunu değiştireceğiz. Ülkenin daha gerici bir yapılanmaya bölünmesini bekleyecek halimiz yok. Biz CHP’yiz bu ülkenin kendisiyiz. Özeleştiri yapacağız, herkes buna dair bedelini ödemeli. Biz CHP’yiz koca çınarız. Biz parti olmanın dışında cumhuriyetin kendisiyiz. Bizim yılmak, kızmak gibi bir hakkımız yok” dedi.

‘YEREL SEÇİM YENİDEN UMUT OLMA SÜRECİ’
Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçime değinen Tunus, “Önümüzde bir yerel seçim süreci var. Bu CHP’nin yeniden umut olma süreci. Bunun için de yerel seçim süreçlerinde özeleştirimizi, hatalarımızı yapmamız gerekir. Önümüzdeki sürece önemli hazırlanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

‘İL BAŞKANI OLURSAM…’
Kendisinin il başkanı olması durumunda inanç üzerinden değil gerçekten karşılığı olan insanların geleceğini belirten Tunus,  “İl başkanı olursam insanları kucaklayan, örf mezhep ve inanç üzerinden değil gerçekten karşılığı olan insanların gelmesi için gövdemi ortaya koyacağım. İl başkanı olursam dar bir yapının değil herkesi kucaklayan bir il başkanı olacağım. Sadece CHP’lileri değil herkese umut olacağız. Parti olmak dışında cumhuriyetin kendisiyiz, ortadan kaldırılmasına asla izin veremeyiz” açıklamalarında bulundu.

‘BU ÖRGÜT OTEL LOBİLERİNDE, HOLDİNG OFİSLERİNDE DİZAYN EDİLEMEZ’
Açıklamasında yanında bulunan Başak’a teşekkür eden Tunus, ayrıca partinin otel lobilerinde ve holding ofislerinde dizayn edilemeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

CHP’nin gerçek ve öz evlatları, koşulsuz CHP’liler burada. Biz Atatürk’ün evlatlarıyız. Bizim delegemiz ve üyemiz bağımsız olacak. Bunun koşullarını yakalayacağız, üyenin üzerinden tahakkümü kaldıracağız. Bu örgüt beş yıldızlı otel lobilerinden, holding ofislerinden dizayn edilemez. Bu yürüyüşü İzmir’den başlatacağız, yeni bir umut yaratacağız. Başak dostumla zaman zaman yarıştık, bazen ayrıştık bir ortak özelliğimiz var CHP geleneğinden geliyoruz. Kendisinin gelmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum.