GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ağustos 2017 Cuma 08:09

CHP İzmir’de 2 yıllık kriz yeniden hortladı: Sertel’i şikayet etmişlerdi! Bakın ne oldu?

Genel Sekreter Sındır, Milletvekili Sertel’i 7 Haziran seçimleri sırasında şikayet ederek adaylığının düşürülmesine yol açan ve ardından ihraçları istenen partililerin yeniden üye olmasıyla ilgili, “Bu kadar tuhaf bir şey olmaz. Duyar duymaz gereğini yaptım. Üyelik haklarını kullanamazlar” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sırasında yaşanan şikayet krizinde flaş bir gelişme yaşandı.

O dönem milletvekilliği adaylığını açıklayan ve CHP Çiğli İlçe Örgütü üyesi Ozan Çelik, Levent Ünal, Ülker Vural tarafından Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kuruluna katıldığı gerekçesiyle şikayet edilen Atilla Sertel’e Ankara yolu kapanmıştı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından adaylığı düşürülen Sertel daha sonra gerçekleştirilen Kasım seçimlerinde milletvekili olmuştu.

Sertel’in adaylığının düşmesinin ardından yaşanan süreçte şikayetçiler Ozan Çelik, Levent Ünal ve Ülker Vural’ın partiden kesin ihracı istenmişti. Fakat 3 partili süreç sürerken kendi istifalarını vermişti. Krizin üstünden 2 yıl geçtikten sonra flaş bir gelişme yaşandı.  Ozan Çelik ile Levent Ünal'ın üyeliklerinin Çiğli İlçe Başkanlığı tarafından kabul edildiği ortaya çıktı.

Kongre sürecinde üyeliklerin askıya çıkarılması ve itiraz yapılmamasının ardından evraklar genel merkeze gönderildi. Böylece Çelik ve Ünal yine CHP’li oldu. Üyeliklerin yenilenmesinin ardından dosyanın yeniden açıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır iki ismin de üyeliklerinin askıya alındığını belirtti.

ÜYELİK HAKLARINI KULLANAMAZLAR!
Sındır, “Bir üye disiplin kuruluna sevk edilip hakkında dosya açıldıysa ve bu kişi disiplin cezası kesinleşmeden partiden istifa ettiyse, yeniden üye yapıldığında o dosya bir kez daha açılıyor. Ozan Çelik'in partiden kesin ihraç istemiyle açılmış bir dosyası bulunuyor. Çelik'in üyelik haklarını askıya aldık. Bu kişi, seçimlerde, kongrelerde oy kullanamayacak. İl Disiplin Kurulu'na, Ozan Çelik'in dosyasının gündeme alınmasına dair bildirimde bulundum. Çelik, üyelik haklarını kullanamaz. Tedbir konulmuş durumda. Aynı süreç Levent Ünal için de işletiliyor. CHP Çiğli İlçe Örgütü'nün üyelikleri yapması yanlış. Bu kadar tuhaf bir şey olmaz. Duyar duymaz gereğini yaptım” dedi.