GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Temmuz 2016 Cuma 14:14

CHP İzmir bayramlaştı: Böke’den birlik vurgusu!

İl Örgütü Ramazan Bayramı tatili öncesinde bir araya geldi. Birlik, beraberlik mesajları veren Genel Başkan Yardımcısı Böke, “Şimdi birlik olma zamanı… Yeni bir dile ihtiyacımız var. Bunun için CHP’den başka bir kurum yok” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü geleneksel hale gelen bayramlaşma törenini Kültürpark’taki İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Organizasyona CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, milletvekilleri, parti meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

AKP’NİN KANLI ELİ GÖRÜNMESİN İSTEDİLER
CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke yaptığı konuşmada terör olayları üzerinden hükümeti eleştirdi.



Böke, “Bayram denince benim aklıma ailem ve ağzımızın tadının yerinde olduğu bayramlar geliyor. Gönül isterdi ki herkes bu bayramda sevenlerine ulaşsaydı. Terör her gün bizi daha da çok yasa ve umutsuzluğa itmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu teröre izin verenler iktidarın ta kendisi... Vatandaşların güvenliğini sağlamak için koltuklara seçilmiş olanlar bu sorumluluklarını unutmuş görünüyorlar. Açıkça besle ve yaşatır duruma gelmişler. Artık yeni bir terör tarifiyle yeni bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız. Cihatçı, aşırıcı kendinden başka kimseye tahammülü olmayan vahşi bir terör ve şehirlerde bir dizi eyleme geçti.  Bunlara son vermesi gerekenler iktidardır. Bırakın son vermeyi Türkiye’nin bu eylemlere yer verilen bir yer olması için çalışıyorlar. 7 Haziran’da yeni bir sandık kurmadılar şehirlerin silah deposu olmasına göz yumdular. Emniyete valiliklere sakın görmeyin dediler. Sınırlardan kimin geldiğini kontrol etmeden 70 üzerinde ilin IŞİD’in lojistik merkezine dönmesine fırsat verdiler. Bunların sorumlusu AKP iktidarıdır. Terörü besleyenlerin terörü bitirmesini bekleyemeyiz.  Araştırma yapılsın diye önerge verdik. Hayır dediler. Araştırılmasın istediler, çünkü bu kanlı elin AKP eli olduğu görünmesin istediler” diye konuştu.

CHP’DEN BAŞKA KURUM YOK
Hükümetin uyguladığı politikalar sonucunda vatandaşların ayrıştığını belirten Böke, “Bir anket var. 4 kişiden 3’ü aynı partiye oy atmıyorsa o kişiyi apartmanda, işte istemiyor. Şimdi birlik olma zamanı… Yeni bir dile ihtiyacımız var. Bunun için CHP’den başka bir kurum yok. Siz isterseniz her şey, siz istediğiniz için olur.  Siz yoksanız bir eksiğiz, bir eksiksek milyonlar eksik” dedi. 

HER BAYRAMA KATLİAMLARLA GİRİYORUZ
İl Başkanı Yüksel ise teröre tepki verdiği konuşmasında, “Dünya güzeli çocuklarımızı birer birer, hatta üçer beşer al bayrağa sarıp kara toprağa veriyoruz ne yazık ki…  3 gün önce İstanbul’da AKP politikalarına kurban verdiğimiz 44 canın acısıyla ve bugünkü şehitlerin acısıyla bu bayrama giriyoruz. Ne yazık ki Türkiye’de hemen her gün şehit veriyor, patlayan bombalarla sivil, masum çocuk, kadın ve insanlarımızı yitiriyoruz. Bu nedenle bu bayramda öncelikle örgütümüzden şunu rica ediyorum; CHP ilçe örgütleri, gençlik kadın kolları olarak dostluğun kardeşliğin dayanışmanın gereği olan bu bayramı şehit aileleriyle, demokrasi mücadelesinde kaybettiğimiz barış çiçeklerinin aileleriyle, gazi aileleriyle, huzur evi ve hastanelerde ilgiye yarıma ihtiyaç duyan kesimlerle geçirelim. Acılarını paylaşarak azaltmaya çalışalım. Her bayrama katliamlarla giriyoruz. AKP’nin politikaları dünyamızı kan gölüne çevirdi” ifadelerini kullandı.