GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Mart 2019 Salı 16:12

CHP İzmir, 31 Mart akşamında zeybek oynamaya hazırlanıyor!

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci’nin süreçte seçim için iddialı konuşmalar yaptığı sırada, ‘Konak Meydanı’nda, Kordon’da, İzmir’in her yerinde 31 Mart akşamı zeybek oynanacak’ açıklamalarına karşılık CHP İzmir İl Örgütü’nün cevap vermeye hazırlandığı aktarıldı. CHP’lilerin seçim akşamı olası bir zafer neticesinde saat 23:00-23:30 civarında Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek oynayacağı belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerine kilitlendi. Süreç İzmir’de de hareketli bir şekilde yaşandı. Artık sandık mesaisine sayılı günler kaldı. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yer aldığı Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin süreçte pek çok kez kullandığı slogana Millet İttifakı’nda İYİ Parti ile birlikte yer alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cevap vermeye hazırlandığı aktarıldı.

Zeybekci geçtiğimiz Kasım ayında, adaylığı kesinleştiği andan itibaren, ‘Konak Meydanı’nda, Kordon’da İzmir’in her ilçesinde o zeybek oynanacak’ diyerek seçimlere dair iddialı açıklamalarda bulunmuştu. Bu noktada Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP ve İYİ Parti’nin örgüt ve teşkilat temsilcileri ise sessizliğini korumuştu.

Gelinen aşamada, İzmir’i temsilen daha önce katıldığı uluslararası platformlarda ödüller alan bir ekibin 31 Mart akşamı olası bir zafer neticesinde saat 23:00-23:30 civarında Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek oynayacağı belirtildi. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edileceği ifade edilen gösterinin seçim sonuçlarının Türkiye’deki diğer sandıklardan gelecek habere göre de şekilleneceği öğrenildi.