GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Haziran 2021 Çarşamba 20:11

CHP İl Disiplin Kurulu toplantısı sona erdi: İki isim hakkında karar!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Disiplin Kurulu uzun bir süre sonra gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde ise, Buca'nın eski ilçe başkanı Kasım Akdağ yer aldı. Toplantıda ayrıca Tunç Soyer'e hakaret ettiği iddia edilen bir isim için de karar verildi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de pandemi nedeniyle uzun süredir gerçekleştirilemeyen İl Disiplin Kurulu toplantısı yapıldı.

Gerçekleştirilen toplantının gündeminde ise Buca'da yürüttüğü ilçe başkanlığı görevi sonrasında hakkında ortaya atılan iddialar sonrası disipline sevk edilen Kasım Akdağ yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi eski Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, hakkında çıkan ilçe yönetimi banka hesaplarındaki bazı işlemler gerçekleştirdiği iddialar sonrası disipline sevk edilen Akdağ ve iddialar için ismi geçen  İlçe eski Sekreteri ve İlçe eski Saymanı hakkında ki dosya da masaya yatırıldığı öğrenildi.

Akdağ'ın dosyasının daha sonra görüşülmek üzere gündemde tutulmasına karar verilirken, ilçe eski saymanı ise görüşleri sorulmak üzere ilçeye davet edildiği iddia edildi.

'HAKARET'E İHRAÇ
Toplantıda ayrıca gündeme gelen bir diğer konu ise CHP Urla Örgütü'nde yer alan Ömer Yenihayat da masaya yatırılan isimler arasında yer aldı.

CHP'li Yenihayat’ın, sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik yaptığı iddia edilen küfür içerikli paylaşımları nedeniyle partiden ihraç edildiği öğrenildi