GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Mart 2018 Perşembe 18:36

CHP İl Başkanı Yücel’in ziyaret mesaisine 'duruşma arası': Ön seçim beklentisi var!

İl Başkanı Yücel ilçe ziyaretlerinin ilk etabını tamamladı. Şu ana kadar 21 ilçeye giden Yücel sadece bugünü duruşmalara katılması gerektiği için es geçti. Temaslarda örgütlerle buluşan Yücel talepleri özetlerken, “Bazı ilçelerimizde yerel seçimlerde de ön seçim beklentisi var” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe ziyaretlerinin birinci etabını bir haftalık süreçte tamamladı.

Başkan Yücel kentin dört bir yanındaki 21 ilçeyi 6 gün boyunca gezerken gittiği yerlerde örgütleri ve vatandaşları dinledi.

Şubat ve Mart ayında gerçekleşen iki önemli kurultayın ardından 2019’da yapılması planlanan 3 büyük seçim için sahaya inen Başkan Yücel yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürüyor.

PROGRAMA DURUŞMA MOLASI!
Aynı zamanda avukat olan Yücel, bir haftalık programa duruşmaları nedeniyle bir gün ara verdi. Bugün CHP İzmir İl Örgütü hiçbir ilçeye temasta bulunmadı.

Şu ana kadar Karabağlar, Buca, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Urla, Karaburun, Seferihisar, Gaziemir, Torbalı, Selçuk, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Çiğli, Menemen, Kınık, Bergama, Dikili, Aliağa ve Foça’ya giden Yücel her durakta birbirinden önemli mesajlar verdi. Yücel CHP’nin iktidarda olduğu tüm ilçelerde belediye başkanları tarafından da karşılanırken istisnai tek durum Bayraklı’da yaşandı.

Bazı noktalarda ilgi yoğunluğundan kalabalık sokaklara taştı. Yücel’in bundan sonraki durağı Küçük Menderes Havzası ilçeleri olacak. Beydağ, Kiraz ve Ödemiş’ gidecek olan Yücel daha sonra Kemalpaşa, Bayındır, Tire ve Menderes, Konak, Çeşme ilçe örgütlerini ziyaret edecek.

2014 yılında kaybedilen 8 ilçeyi 2019’da geri kazanmak için ayrı bir hassasiyet gösteren İl Başkanı Yücel’e örgütten gelen talepler dikkat çekti.

YEREL SEÇİMLER İÇİN DE ÖN SEÇİM BEKLENTİSİ VAR
Egedesonsöz’e konuşan Yücel, “Yaptığımız ziyaretlerde ilçe örgütlerimizi çok canlı ve heyecanlı, motivasyonları yüksek gördüm. Gittiğimiz her ilçede kimseyi dışlamadan, kimseyi ayrıştırmadan, birlik ve beraberlik içinde tek vücut olarak seçimlere hazırlanmamız gerektigini vurguladık. Biz cumhuriyeti kuran, bu ülkenin en köklü partisiyiz, büyük bir aileyiz, aile içinde zaman zaman kırgınlıklar olsa da şu an içinde bulunduğumuz dönem dargınlık, kırgınlık yapılacak dönem değil. Gittiğimiz her ilçede bunun altını çiziyoruz. Bazı ilçelerimizde yerel seçimlerde de ön seçim beklentisi var, adayların erken açıklanması beklentisi var. Hepsini değerlendireceğiz, belli bir süzgeçten geçireceğiz, genel merkezimizle paylaşacağız. Bunu yaparken her zaman olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutarak yapacağız” dedi.