GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ağustos 2020 Cumartesi 16:57

CHP İl Başkanı Yücel'den 'Beyaz Vagon' tepkisi!

Atatürk'ün yurt içi gezilerinde kullandığı ve yıllardır Alsancak Garı önünde sergilenen 'Beyaz Vagon'un kaldırılmasına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ- Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926 yılından 1937'ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve 13 yıldır da İzmir Alsancak Garı girişinde sergilenen 'Beyaz Vagon'un, TCDD tarafından yerinden kaldırılarak peron içerisine çekildi.

Birçok belediye vagona sergilemek üzere talip olurken, yerinden kaldırılmasına da çokça tepkiler geldi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel de vagonun yerinden kaldırılmasına tepki gösterdi.

Yücel sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz öngörüsü ile kilometrelerce inşa edilen o "demir ağlar", küllerinden doğan bir memleketin sanayiden tarıma kalkınmasının anahtarıydı. Alsancak Garı önünden geçenler Atamızın kullandığı beyaz vagonun önünden her geçişinde bu şükranı hissetti. Kuruluş ve kurtuluş yıllarımızın geçtiği yolları bize hatırlatan Beyaz Vagon'a sahip çıkan, talip olan tüm belediyelerimiz tek bir mesaj veriyor: Tarihsel belleğimiz bir geceyarısı operasyonuyla, alelacele açıklamalarla silinemez!" dedi.