GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ağustos 2019 Salı 16:22

CHP İl Başkanı Yücel'den Bakan Pakdemirli'ye yangın yerinden tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir’de 3 gündür süren ve tam anlamıyla kontrol altına alınamayan orman yangınlarıyla ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, yangının etkilediği yöre halkını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e ziyaretlerinde Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da eşlik etti. İl başkanı Yücel duyduğu üzüntüyü ve yangın söndürme uçaklarının çalıştırılmamasıyla ilgili tepkisini sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla da dile getirdi.

Yangınların devam ettiği bölgelerde inceleme yapan ve "Yanan her ağaç içimizi acıtıyor! Canımız, yüreğimiz en önemlisi geleceğimiz yanıyor." diyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye tepki gösterdi. Yücel, "48 saattir yangın söndürülemiyor. Sayın Bakan Pakdemirli, neden THK uçaklarını kullanmıyorsunuz?" diye sordu. 

Yangınların devam ettiği bölgelerde Menederes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar, İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Hande Deniz Şentürk ile incelemelerde bulunan İl Başkanı Deniz Yücel, Yeniköy, Çatalça ve Bahçeciler mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.Deniz Yücel tepkisini sosyal medyadan da dile getirdi. Yücel açıklamasında, "48 saattir yangın söndürülemiyor. Sayın Bakan Bekir Pakdemirli, neden THK uçaklarını kullanmıyorsunuz? Uçaklar arızalı ve hareket kabiliyeti sınırlı ise neden Türk Hava Kurumu Avrupanın en büyük filosu bizde diyor? Yoksa kiralamak için paranız mı yok?" ifadelerine yer verdi.