GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Eylül 2016 Salı 14:54

CHP İl Başkanı net konuştu: Şu deyip geçeceğim!

İl Başkanı Güven, Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı için herkesin bir isim önermesi ve bu konudaki baskı iddiaları üzerine konuştu. Güven, “Baskı falan yok. İlk toplantıda ikinci bölgede şu arkadaşımızı görevlendirdim deyip geçeceğim” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Alaattin Yüksel’in başkanlıktan şok istifası sonrasında 10 Ağustos’ta yönetim kurulunun yüzüğe uygun davranarak oy birliğiyle göreve getirdiği CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven örgütteki yeni dağılımı yapmaya hazırlanıyor.

İstifa eden Hatice Tatlı’nın yerine İl Eğitim Sekreterliği görevine geçtiğimiz günlerde İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen’in getirilmesi kararlaştırılırken saymanlık görevinden istifa eden Okan Karlıdağ’ın yerine de İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çimenli seçilmişti.

Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini iki bölgeye ayırmayı düşünen yönetim, birinci bölgede Ednan Arslan ismi üzerinde kesin olmamakla birlikte büyük ölçüde uzlaşı sağladı. Fakat örgüt ikinci bölgede oluşan Utku Gümrükçü,  Okan Karlıdağ ve Dilek Bilgin seçeneklerini de değerlendiriyor.

Parti kulislerinde Karlıdağ’ı Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar desteklediği, Bilgin’i İl Eski Başkanı Ali Engin’in desteklediği konuşuluyor. Öte yandan Salih Özçiftçi ve Ali Yaşar Çalışkan’ın da isminin bu görev için gündeme geldiği öğrenildi.

ŞU DEYİP GEÇECEĞİM!
Gelişmelerin ardından Başkan Güven’e ikinci bölge için herkesin bir isim önerdiği ve baskı yaptığı iddia edildi. Başkan Güven ise Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Bu konuyla ilgili baskı falan yok.  Ben kendim bir arkadaşı görevlendireceğim. Hiçbir karışıklık yok. İlk toplantıda ikinci bölgede şu arkadaşımızı görevlendirdim deyip geçeceğim” ifadelerini kullandı.

SENDİKA ZİYARETİ
Öte yandan gün içinde Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ve Şube Başkanları İl Balkanı Asuman Ali Güven ve yönetimine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Görüşmede parti ve sendika arasında işçilerin sorunlarının çözüme kavuşması için fikir alışverişi yapıldığı öğrenildi.