GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Kasım 2019 Perşembe 16:50

CHP Genel Merkezi’nden son nokta: Buca’daki iki mahalle seçimleri için ne karar verildi?

CHP Genel Merkezi, İzmir’in Buca ilçesindeki delege seçimleri ile ilgili 2 mahallede karar verdi. Menderes ve Çamlıpınar mahallelerindeki seçimler geçerli sayıldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Buca’da gerçekleşen mahalle delege seçimleri sırasında Menderes ve Çamlıpınar Mahalleri’nde yapılan itirazlara yönelik CHP Genel Merkezi’nden kararlar geldi.

Genel Merkez, Menderes ilçesinde itirazları reddederken Çamlıpınar Mahallesi için itirazları kabul etti. Alınan kararların ardından her iki mahallede de gerçekleşen delege seçimleri geçerli sayıldı.

Genel Merkezden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Buca Çamlıpınar Mahallesi’nde yapılan ilçe kongresi delege seçim sonuçlarına süresinde İlçe Başkanlığı’na itiraz edilmiş, İlçe Başkanlığı itirazın reddine karar vermiştir. İlçe başkanlığı kararına karşı yapılan itiraza istinaden İzmir İl Başkanlığı seçimin iptaline karar vermiştir.

İlçe kongresi delege seçimine ilişkin genel sekreterliğe gelen itirazlar Kongreler Yönetmeliği’nin 12. Maddesi uyarınca incelenmiş olup seçimin iptalini gerektirir bir durum olmadığı tespit edilmekle itirazların kabulüne ve Çamlıpınar Mahallesi’nde yapılan ilçe kongresi delege seçimi sonucunun geçerli sayılmasına karar vermek gerekmiştir.”

“Buca Menderes Mahallesi’nde 16.11.2019 tarihinde ilçe kongresi delege seçimleri yapılmıştır. Seçim sonuçlarına süresi içerisinde yapılan itiraza istinaden İlçe Başkanlığı 20.11.2019 tarihli ve 2018/372 sayılı yazısı ile aldığı karar istinaden İlçe Başkanlığının kararının kaldırıldığını ve seçim sonuçlarını geçerli sayıldığını bildirmiştir.

İlçe kongresi delege seçimine ilişkin genel sekreterliğe gelen itirazlar Kongreler Yönetmeliğinin 12. Maddesi uyarınca incelenmiş olup seçimin iptalini gerektir bir durumun olmadığı tespit edilmekle itirazların reddine ve sonucun geçerli sayılmasına karar vermek gerekmiştir.”