GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Haziran 2024 Çarşamba 07:21

CHP Genel Merkez'den TİS krizi hamlesi... İzmir'de çözüm masası kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan TİS kriziyle ilgili CHP Genel Merkezi duruma el koydu. CHP Lideri Özel tarafından görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın katılımıyla 3 Temmuz tarihinde belediye başkanları ve memur sendikalarının temsilcilerinin yer alacağı bir toplantının düzenlenmesi bekleniyor.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki sosyal denge tazminatını içeren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine başlayan eylemler devam ediyor.

Büyükşehir’de örgütlü Tüm Bel-Sen ve Tüm Yerel-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen ve Birlik Yerel-Sen üyeleri bugün için öğleden sonra yarım gün iş bırakma kararı almıştı.

TİS krizi yaşanırken yeni bir gelime yaşandı. CHP Genel Merkezi’nden hamle geldi.  Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı ile CHP STK’lardan sorumlu Genel Başkan Yarımcısı Gamze Taşcıer ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba görevlendirildi. İkili, İzmir’e gitmeleri konusunda yetkilendirildi.

3 Temmuz 2024 tarihinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanları ve belediyelerde örgütlü memur sendikalarının katılımıyla bir toplantı düzenlenmesi bekleniyor.