GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Kasım 2019 Pazartesi 15:21

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan, 'teknede plan' iddiasına ne dedi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan partiyi karıştıran iddiaların bir teknede planlandığı ve Gazeteci Talat Atilla’ya kendisinin verdiği konusuna sert tepki gösterdi. Özkan, “Yalan. Ne Çeşme’de böyle bir tatil ne de böyle bir görüşme gerçekleşmiştir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Kurultay takviminin işlediği dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’ni karıştıran “Cumhurbaşkanıyla görüşme” polemiği sürüyor.  Sözcü Gazetesi Başyazarı Rahmi Turan’ın Gazeteci Talat Atilla’dan aldığını söyleyerek yazdığı köşe yazısında CHP’nin başına geçmek için çalışan kişinin Muharrem İnce olduğu iddiası ortaya atılmıştı. Muharrem İnce ve konunun muhataplarının yaptığı açıklamalarla şekillenen süreç devam ederken bu kez “teknede plan yaptılar” değerlendirilmesi ön plana çıktı. İnce’nin yaptığı basın toplantısında gündeme getirdiği görüşmenin Çeşme’de gerçekleştiği ve Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan, Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kuşoğlu ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un tatil yaparak bu işi planladıkları iddiası ortaya atıldı.

Talat Atilla haber kaynağını açıklamazken deneyimli Gazeteci Uğur Dündar da bilgiyi kendisine veren ismin Tuncay Özkan olmadığını söyledi. Özkan ile iki yıldır görüşmediğini belirten Dündar, iddiaları yalanladı.

Çeşme’de denize açılan bir teknede yapıldığı iddia edilen plan ve tatil meselesi üzerine Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Özkan sert tepki gösterdi. Özkan, “Yalan... Ne Çeşme'de bir görüşme ne de böyle bir tatil gerçekleşmiştir. Bu, tetikçilerin uydurmasıdır. Tetikçiler ve dedikoducularla yargı önünde hesaplaşacağım” ifadelerini kullandı.