GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ekim 2020 Salı 14:35

CHP Gaziemir Kongresi için soruşturma sil baştan!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de tartışmalara neden olan Gaziemir İlçe Kongresi için, İzmir 7'nci Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kovuşturmaya yer olmadığı kararını kaldırdı. Kongrede Kasım Özkan'ın karşısında aday olan Ali Rıza Türkmen'in itirazı sonrası alınan kararla, Gaziemir İlçe kongresi hakkında başlatılan soruşturmanın, yeniden başlatılması bekleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi'nde itirazlara neden olan Gaziemir İlçe Kongresi için 7'inci Sulh Ceza Hakimliği önemli bir karara imza attı. 22 Aralık 2019 tarihinde Gaziemir'de gerçekleştirilen kongrede seçimini kazanan mevcut başkan Kasım Özkan'ın rakibi olan Ali Rıza Türkmen, kongrede partiye üye olmayan kişilerin oy kullandığı iddiasını gündeme taşımıştı.

İtirazlar sonrası ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı 'Partiye üye olmayan kişilerin oy kullanarak seçime hile karıştırdıkları veya evrakta sahtecilik yapıldığına dair müştekinin hiçbir belge ve bilgi il desteklenmeyen soyut iddiasından başkaca soruşturmayı gerektirecek bilgi ve belge olmadığı gerekçesiyle' kovuşturmaya yer olamadığına dair karar vermişti.

Cumhuriyet Başsavcılığının kararı sonrası Ali Rıza Türkmen, Alev Çelik, Arda Işık, Cansu Sarı, Ekrem Karaca, Hande Deniz Şentürk, Hasan Şakar, Kadriye Mutlu, Yasin Ergül, İzmir 7'nci Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz etti.

Dosyayı inceleyen İzmir 7'nci Sulh Ceza Hakimliği, 'Kovuşturmaya yer olmadığı' kararının kaldırılmasına karar verdi. Alınan karar sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir İlçe Kongresi için yeniden soruşturma başlatılması bekleniyor.

TÜRKMEN: GAYRİMEŞRU, İLLEGAL İŞLER YAPTILAR
İzmir 7'nci Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı kararı yorumlayan Ali Rıza Türkmen, "Kendi aramızda yaptığımız ilçe kongresinde, ben ilçe başkanı adayıydım. Bu yaşanan süreç içerisinde arkadaşlarımız legal yollardan ayrılarak, gayrimeşru, illegal işler yaptılar. Ben kendi adıma değil, bana destek veren, bana gönül veren insanlar için bu süreci takip ettim. Bu süreçte birkaç ismi tespit ettim. İlk önce yakmamak adına vermemiştim ancak sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığına vermek zorunda kaldım. Savcılık kovuşturmaya yer yoktur kararı verdi. Başsavcılığın verdiği kararı ise İzmir 7'nci Sulh Ceza Hakimliği bu kararı bozdu. İtirazımızı kabul etti ve soruşturmayı tekrar açtı. Soruşturma tekrar başladı. İlçe seçim kuruluna ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı'na gerekli yazıları zaten savcılık yazmış. Bu karar dün bugün çıkan bir karar değil, bana tebliğ edilmesi gerekirken de bunlar bana tebliğ edilmedi. Savcılık dosyamı gidip bütün evraklarımı aldım, orada gördüm" ifadelerini kullandı.

‘EVRAKTA SAHTEKARLIKTAN YARGILANACAKLAR’
Türkmen açıklamasında "Soruşturma sonucunda ilçede görevli arkadaşların resmi evrakta sahtekarlık ve seçim kanununa muhalefetten yargılanacaklarını düşünüyorum. Yönetimin düşmesi halinde aday olup olmayacağım konusunu o süreçte arkadaşlarımız ile oturup konuşuruz. Burada benim başkan olmam çok önemli değil" dedi.

‘DENİZ YÜCEL İLE GÖRÜŞECEĞİM BİR KONU YOK’
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile kesinlikle görüşmeyeceğini belirten Türkmen, “İl başkanı, konuya tamamen ekip zihniyeti ile yaklaşarak, itirazlarımıza rağmen bize tamamen gözlerini ve kapılarını kapatmışlardır. Bu konuda bizle görüşmek dahil istememişlerdir. Bu nedenle Deniz Yücel ile görüşeceğim hiçbir konu yok. İlçemde, ilimde, genel merkezimde hakkımı aramama rağmen hepsi ekip zihniyeti ile kapı duvar olunca, bende hakkımı Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde aramak zorunda kaldım. Adalet arıyorum. Adalet yürümekle olmuyor, parti içinde bunu gerçekleştirerek oluyor" dedi.