GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Aralık 2021 Pazartesi 12:47

CHP Gaziemir İlçe Başkanı'ndan liyakat çıkışı

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay'ın eşinin İl sağlık müdür yardımcısı olarak atanmasından sonra açıklamalarda bulunan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, tepki gösterdi.

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay’ın bir kamu hastanesinde hemşirelik yapan eşinin, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne müdür yardımcısı olarak atanmasıyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir  İlçe Başkanı Kasım Özkan, Muçay’ın eşinin, kamu hastanelerinin mali konularda yönetimini üstlenen birimin başına getirilmesine karşı çıkan açıklamalarda bulundu.

Özkan, devlet kadrolarının gasp edildiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:
"AK Parti İlçe Başkanı Serdar Muçay, dün “Pazartesi günü gözünüz kulağınız bizde olsun” demiş. Bugün gazetelere bir baktık ki, Muçay’ın eşi, sadece 1 yıl içinde sözleşmeli hemşirelikten, il sağlık müdür yardımcılığına yükselmiş! Lilayakatli yükselişin heyecanını da kamuoyuyla 1 gün önceden paylaşmış. Halkın çocukları ömrünü vererek özel sektörde dahi iş bulamazken, AKP’li kadroların eşleri, dostları tüm devlet kadrolarını adeta gasp ediyor! Gasp ettiğiniz bu kadroları, liyakata dayalı yönetim anlayışımızla birlikte, hak edenlere vereceğiz."