GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Ocak 2020 Çarşamba 13:18

CHP eski Milletvekili Musa Çam: Çok gezdiğim için il başkanlığına yakıştırıyorlar!

CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam il kongresinde aday olup olmayacağına ilişkin son kararını açıkladı. Çam, “İlçe başkanları bir araya gelip değişim isteselerdi düşünürdüm. Böyle bir şeyin olmadığını görüyorum. Çok dolaştığım ve ilçeleri gezdiğim için partililerimiz bana bu görevi yakıştırıyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir’de 8 Şubat’ta gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in genel merkezin de eğilimi ile yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılırken kongreler sonrasında fotoğraf netleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve Milletvekili Murat Bakan gibi isimler Yücel ismine ilk başta soğuk bakıyordu fakat gelinen durum itibariyle kongrelerden sonra bir aday çıkarmama kararı aldı.  Bir yandan Yücel’in tek aday olarak kongreye gitmesini istemeyen bazı yapıların ise isim arayışı sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur ile birlikte ismi aday olarak tartışılan CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, gelinen durum itibariyle fikrini net olarak açıkladı.

Çam, “İzmir’de ilçe kongreleri sonrasında bir fotoğraf ortaya çıktı. Son olarak ilçe başkanları il başkanlığında bir araya geldiler. İlçe başkanları mevcut durumun devamından yana tavır koydular. Genel merkez de aynı şekilde düşündüğünü iletti. Eğer ilçe başkanları ‘mevcut durumdan rahatsızız, değişim olsun’ deselerdi ben adaylığı düşünürdüm. Ama öyle bir şey yok. Başkanlar, parti örgütünün temel taşıdır ve örgütü temsil ederler. Benim il başkanı olmak gibi bir talebim olmadı. Milletvekilliğini bıraktıktan sonra da bir partili olarak sahadayım. Hiçbir zaman ‘görevim yok, ne yapacağım’ demedim. Sokakta, pazarda, köylerde dolaşmaya devam ettim. Halen de İzmir’i karış karış geziyorum. Milletvekilliği sadece parti kongrelerine gitmek ve etkinliklerde protokollerde yer almak değildir. İnsanları ziyaret edeceksiniz, onların her zaman yanında olacaksınız. Beni sokakta görenler elbette çeşitli taleplerde bulunuyor, gönüllerinden geçenleri söylüyorlar. Çok dolaştığım, ilçeleri gezdiğim için partililerimiz bana il başkanlığını yakıştırıyorlar. Ben de onlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çam, her dönemde olduğu gibi mevcut il başkanı ve yönetimini istemeyenlerin olacağını belirtirken parti içi muhalefetin, yönetime karşı tavır alanların adayı olmayacağının da altını çizdi.