GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Aralık 2017 Pazartesi 15:58

CHP Dikili’de 2 adaylı yarış: 'Ben hariç yüzde 70’imiz genç!'

İlçe Başkanı Şener, muhalif kanadın adayı olan Selami Demirel ile yarışacak. Şener kongre öncesinde, “Türkiye’de AKP oyları yükselirken Dikili’de başkanlığımda düştü. Benim haricimde kadrolarımızın yüzde 70’i, gençtir” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında İzmir’de ilçe kongreleri tüm hızıyla gerçekleşiyor.

Kentte yerel yönetimler ve örgüt arasında var olan sıkıntılı durumun yaşandığı ilçeler arasında bulunan Dikili’de 5 Aralık Salı delegenin önünde sandık konulacak.

Kongre, İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ile Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un adayı olduğu öne sürülen Selami Demirel arasındaki rekabete sahne olacak.

"BAŞKANLIĞIMDA AKP OYLARI DÜŞTÜ"
İlçe Başkanı Şener seçim öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Şener, “2012’den beri ilçe başkanıyım. Dikili’de yaptıklarım belli. Araç temin ettik. Bilgisayar sistemlerini değiştirdik. En önemlisi Dikili’de CHP oylarını yükselttik. 2011’de yüzde 26 olan AKP oyları 2015 genel seçimlerinde yüzde 18’e düştü. Türkiye’de AKP oyları yükselirken Dikili’de düşmesi benim için önemsenecek bir şeydir. Önümüzde 3 tane seçim var. Partimize Dikili’de en yüksek oyu aldırtacağız” dedi.

"BENİM HARİCİMDE YÜZDE 70’İMİZ GENÇ!"
Şener ayrıca, “Genç bir kadroyla büyüyoruz. Benim haricimde kadrolarımızın yüzde 70’i, gençtir. Delegelerimizin oylarını bekliyorum. Seçime blok listeyle yapacağız” diye konuştu.