GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
31 Mart 2024 Pazar 23:41

CHP, Denizli’de 25 yıl sonra iktidar!

En son 1994’te kazandığı Denizli’yi 1999’da DYP’ye, 2004’te ise AK Parti’ye veren CHP, tam 25 yıl sonra yeniden iktidar oldu. Bülent Nuri Çavuşoğlu, 10 yıldır Denizli’yi yöneten Osman Zolan’ı mağlup etti. CHP, kendisinde sadece 5 ilçe varken, AK Parti’nin çok güçlü olduğu 5 ilçeyi de kazanmayı başardı.

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi, Denizli’de de büyük bir başarıya imza attı. CHP, 1999 yılında kaybettiği Denizli’yi 25 yıl sonra yeniden kazanırken, 2019 seçimlerinde kazandığı 5 ilçeye 5 yeni ilçe daha ekledi. 2004 yılında Nihat Zeybekci ile başlayan, Zeybekci’nin milletvekili olmasından sonra Osman Zolan’la devam eden AK Parti iktidarı, CHP’li Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun büyük çıkışıyla çöktü.

CHP, 1989 yılında Ali Marım’la kazandığı Denizli’de iki dönem iktidar olduktan sonra bayrağı önce DYP’ye, sonra da AK Parti’ye bıraktı. Hayvanlık, tarım ve turizmde Denizli’yi 1 numara yapma iddiasıyla yola çıkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, seçimi çok rahat kazanacağından emin olan AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı sandıkta bitirdi. 1999 sonrası ilçelerde de çok büyük hezimetlere uğrayan CHP, 2019 seçimlerinde Serinhisar, Bozkurt, Babadağ, Merkez Efendi ve Honaz ilçelerini kazanmıştı. 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin çok güçlü olduğu Çal, Sarayköy, Acıpayam, Çivril ve Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci’nin memleketi Tavas da CHP’nin zafer kazandığı yeni ilçeler oldu.